Όσμπορν: Η συμφωνία με την ΕΕ θα προστατεύσει τις βρετανικές επιχειρήσεις

Ο ΥΠΟΙΚ της Βρετανίας George Osborne ανέφερε πως οι προτάσεις της ΕΕ θα προστατεύσουν τη Βρετανία ως μη-μέλος της ευρωζώνης. Την ίδια στιγμή, ο ίδιος αναμένει πως πρόκειται να υπάρξει συμφωνία μέσα στο μήνα για το ζήτημα αυτό.

Το προσχέδιο της συμφωνίας, το οποίο παρατάσσει στοιχεία που θα προστατεύουν τις χώρες εκτός της ευρωζώνης θα εδραιώσει ένα μηχανισμό ο οποίος θα επιτρέψει στις χώρες να εντείνουν τις συνομιλίες για το προσχέδιο από το επίπεδο των ΥΠΟΙΚ, σε επίπεδο των κυβερνητικών ηγετών. Κάτι τέτοιο θα αποδειχθεί πολύ

χρήσιμο για την προστασία του City του Λονδίνου σε σχέση με ευρωπαϊκές νομοθεσίες οι οποίες, σύμφωνα με τη Βρετανία, θα ζημιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Ο Osborne προσπαθεί να σιγουρέψει πως η Βρετανία δεν θα αναγκαστεί να επωμισθεί τα κόστη της ευρωζώνης, και να προστατεύσει το City ενάντια σε κανόνες που μπορεί να αποτελέσουν τροχοπέδη στην παραμονή του ως του μεγαλύτερου, παγκόσμιου χρηματοοικονομικού κέντρου.

Ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος έχει λάβει ηγετικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις βρισκόταν στη Ρώμη, συνομιλώντας με τους Ιταλούς ομολόγους του, τη στιγμή που ο David Cameron βρισκόταν στο Λονδίνο υπερασπιζόμενος των επιλογών του από μέλη του Κοινοβουλίου, και κάνοντας νύξεις πως το δημοψήφισμα μπορεί να λάβει χώρα ακόμη και τον Ιούνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα