H "ερωμένη" του Πικάσο πωλήθηκε για 27,6 εκατ. δολάρια από το Sotheby's

Ένα πορτραίτο της... νεαρής ερωμένης του Picasso πωλήθηκε για 27,6 εκατ. δολάρια στο Sotheby's του Λονδίνου την Τετάρτη. Η τιμή του πριν από δύο χρόνια ήταν 31% παραπάνω.

Το πόνημα του Picasso, το οποίο δημιουργήθηκε το 1935, με τίτλο "Tete de Femme", το οποίο ήταν και το κεντρικό σημείο του ενδιαφέροντος για την δημοπρασία των Ιμπρεσιονιστών και της μοντέρνας τέχνης στο Sotheby's είχε πουληθεί τον Νοέμβριο του 2013 για 39,9 εκατ. δολάρια.

Μετά από αρκετά

χρόνια ανάπτυξης, η αγορά τέχνης φαίνεται πως αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω της κατάρρευσης των χρηματοοικονομικών αγορών ανά τον κόσμο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ArtTactic. Oι πωλήσεις του Sotheby's έφτασαν τα 78,9 εκατ. στερλίνες, κάτι που βρίσκεται κάτω από τα υπολογισμένα 85,6 εκατομμύρια, ενώ βρίσκεται 54% υπό την αντίστοιχη δημοπρασία πριν από ένα χρόνο.

Πίνακας του Claude Monet για το Palazzo Ducale της Βενετίας πωλήθηκε για 11,6 εκατ. στερλίνες. Ο πίνακας του Henri Matisse "La Lecon De Piano" πουλήθηκε για 10,8 εκατομμύρια.

Μία ξεχωριστή δημοπρασία σουρεαλιστών βρέθηκε να δίνει το προβάδισμα στον πίνακα του Paul Delvaux "Le Miroir" (1936), για 7,3 εκατομμύρια λίρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα