Οριακές κινήσεις στην Ευρώπη – Πτώση 1% για το πετρέλαιο

Μεικτά πρόσημα επικρατούν στις ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν την πιθανότητα περαιτέρω κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης ΗΠΑ – Ρωσίας για την κρίση στη Συρία.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει οριακές κινήσεις με πτώση 0,05% λίγη ώρα μετά το άνοιγμα.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο FTSE100 -0,10%, o DAX +0,19%, o CAC40 +0,04%, o IBEX35 +0,23%.

Ο κλάδος ταξιδίων και διακοπών καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη με άνοδο άνω του 0,6%, καθάως

η μετοχή του μεγαλύτερου βρετανικού operator ξενοδοχείων και καταστημάτων καφέ, Whitbread, σημείωσε τη μεγαλύρτερη άνοδο στον Stoxx 600, με κέρδη 7%, μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού hedge fund Elliott Managemen ότι κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό της εταιρείας.

Στον αντίποδα οι μετοχές του κλάδου τροφίμων και ποτών, με πτώση 0,8%.

Το Σάββατο, ΗΠΑ, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο εκτόξευσαν πάνω από 100 πυραύλους κατά της Συρίας, ως αντίποινα στη φερόμενη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασάντ.

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν παράλληλα για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω της στήριξης που προσφέρει στο συριακό καθεστώς. Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν.
Στην αγορά εμπορευμάτων, οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν λόγω της συνεχιζόμενης έντασης στη Μέση Ανατολή.

Το μπρεντ υποχώρησε άνω του 1% στα 71,85 δολ./βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό WTI σημείωσε απώλειες 0,85% στα $66,81 το βαρέλι.

Στο μεταξύ, η προσοχή των επενδυτών αναμένεται να στραφεί αυτή την εβδομάδα στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ. Μεταξύ των εταιρειών που ανακοινώνουν οι Goldman Sachs Group, Morgan Stanley, Nertflix και General Electric.

Keywords
Τυχαία Θέματα