Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street

Μία ακόμη συνεδρίαση ήπιων διακυμάνσεων για την αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να μην αντιδρούν στην απόφαση της ΒοΕ να προχωρήσει στην πρώτη μείωση επιτοκίων από το 2009, ενώ ο ενεργειακός κλάδος παραμένει στο προσκήνιο.

Πρακτικά αμετάβλητος ο Dow Jones, με απώλειες μόλις 0,03% στις 18.349 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 0,01% στις 2.164 μονάδες, ενώ κατά 0,05% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 5.162 μονάδες.

«Ήταν μία αναμενόμενη κίνηση», τονίζει ο Peter Cardillo, κορυφαίος οικονομολόγος της First Standard

Financial, αναφερόμενος στην απόφαση της ΒοΕ και προσθέτει «άλλωστε φοβούνται το ενδεχόμενο ύφεσης».

Πέραν της απόφασης για μείωση του βασικού επιτοκίου στο 0,25% από 0,5% που ήταν πριν, η ΒοΕ προχώρησε σε αύξηση κατά 60 δισ. στερλίνες το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, ενώ θα δαπανήσει και 10 δισ. στερλίνες για την αγορά εταιρικών ομολόγων.

Όπως ήταν φυσικό η ανακοίνωση οδήγησε χαμηλότερα τη στερλίνα, η οποία έφθασε στο 1,314 δολ., ενώ ο δείκτης δολαρίου ενισχύθηκε έστω και κατά το οριακό 0,1%. Στο 1,115 δολ. το ευρώ και κοντά στα 101 γεν το δολάριο.

Η προσοχή των επενδυτών έχει σαφώς στραφεί και στην αυριανή ανακοίνωση για την πορεία της αμερικανικής αγοράς εργασίας τον Ιούνιο, αλά και στο πετρέλαιο, το οποίο εμφανίζει και σήμερα έντονες διακυμάνσεις.

Στο επτά προς έξι το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών, με τον δείκτη «φόβου» VIX να υποχωρεί στο 12,8.

Keywords
Τυχαία Θέματα