Ήπια πτώση στη Wall Street - Επαναξιολογούν τη στάση τους οι επενδυτές

Χαμηλότερα έκλεισαν οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη στην επικείμενη συνεδρίαση της Fed και στο ενδεχόμενο να υπάρξει αύξηση επιτοκίων.

Με πτώση 0,14% στις 20.924 μονάδες έκλεισε ο Dow Jones, με τη μετοχή της Chevron να δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Πτώση 0,3% για τον S&P 500 στις 2.368 μονάδες, ενώ με πτώση 0,26% στις 5.833 μονάδες έκλεισε ο τεχνολογικός Nasdaq.

«Πρόκειται για μια κλασική αντίδραση

της αγοράς που επαναξιολογεί τις εξελίξεις. Γι' αυτό τη βλέπουμε λίγο-πολύ στάσιμη» σχολιάζει ο Πίτερ Καρντίγιο, επικεφαλής οικονομολόγος στην First Standard Financial.

Πιέσεις (πάνω από 1%) δέχτηκαν οι μετοχές φαρμακευτικών ομίλων, μετά από ένα tweet του Ντόναλντ Τραμπ, στο οποίο εμφανίζεται πρόθυμος να προχωρήσει σε εκ βάθρων αναδιάρθρωση του αμερικανικού Συστήματος Υγείας και να αυξήσει τα ποσά που καταβάλουν οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Αναφορικά με τα αμερικανικά επιτόκια, σταθερά σε υψηλό επίπεδο παραμένουν οι πιθανότητες αύξησής τους στην επικείμενη συνεδρίαση της Fed, με τον αντίστοιχο δείκτη πιθανοτήτων της CME να τις τοποθετεί στο 85%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, δυσάρεστα τα μηνύματα για τις εξαγωγικές εταιρείες των ΗΠΑ, καθώς το εμπορικό έλλειμμα της χώρας έφθασε τον Ιανουάριο στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν πέντε ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα