Οριακές απώλειες για τον χρυσό

Πτώση την Παρασκευή για τον χρυσό που κατέγραψε τις χειρότερες εβδομαδιαίες απώλειες μέχρι στιγμής μέσα στο 2018 καθώς το αμερικανικό δολάριο ανέκαμψε από τις απώλειες που σημείωνε νωρίτερα.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με οριακές απώλειες 0,2% ή 2,40 δολ., στα 1.330,30 δολ. ανά ουγγιά. Σε εβδομαδιαία βάση, το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε κατά 1,7%.

Αν και ο χρυσός τελείωσε την εβδομάδα σε αρνητικό έδαφος, το πολύτιμο μέταλλο

πέτυχε μια ήπια ανάκαμψη μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed, την Τετάρτη. Σε αυτά, οι κεντρικοί τραπεζίτες δήλωσαν ότι αναμένουν αύξηση του πληθωρισμού. Ο υψηλότερος πληθωρισμός μπορεί να υποστηρίξει τον χρυσό, επειδή το μέταλλο συχνά θεωρείται μέσο αντιστάθμισης έναντι των αυξανόμενων τιμών.

Αν και ο χρυσός τελείωσε την εβδομάδα σε αρνητικό έδαφος, το πολύτιμο μέταλλο πέτυχε μια ήπια ανάκαμψη μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed την Τετάρτη. Σε αυτά, οι κεντρικοί τραπεζίτες δήλωσαν ότι αναμένουν αύξηση του πληθωρισμού. Ο υψηλότερος πληθωρισμός μπορεί να υποστηρίξει τον χρυσό, επειδή το μέταλλο συχνά θεωρείται μέσο αντιστάθμισης έναντι των αυξανόμενων τιμών.
Keywords
Τυχαία Θέματα