Οριακά πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησε το χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει απώλειες 0,37% και να είναι στις 846,92 μονάδες.

Οι επενδυτές σήμερα προχωρούν σε ρευστοποιήσεις κερδών των προηγούμενων έξι συνεχόμενων θετικών συνεδριάσεων, με τον Τραπεζικό κλάδο να δέχεται στο άνοιγμα της συνεδρίασης τις μεγαλύτερες πιέσεις ενώ αντίθετα ο κατασκευαστικός κλάδος είναι σε θετικό έδαφος με την μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα να σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο και να περνάει πακέτο 7,86 εκατομμυρίων τεμαχίων σε τιμή 11,20€

συνολικής αξίας 88,02 εκατομμυρίων ευρώ.

Με την τάση στην αγορά των μετοχών ξεκάθαρά ανοδική και τους βασικούς του δείκτες να κινούνται σε νεότερα υψηλά, το στοιχείο πέραν της κίνησης των τιμών είναι η αυξημένη ρευστότητα που έχει ξεκινήσει να εισέρχεται στην αγορά. Το ζητούμενο είναι το πώς θα κινηθεί η αγορά μόλις ολοκληρωθούν οι αναδιαρθρώσεις των χαρτοφυλακίων των αναδυόμενων διαχειριστών κεφαλαίων μετά το κλείσιμο της αγοράς την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, όπου και οι δείκτες θα ξεκινήσουν τη διαπραγμάτευσή τους στη νέα τους μορφή τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021.

Σε μεγάλο βαθμό, η τρέχουσα ανοδική κίνηση στην αγορά, η οποία αφορά μόνο τους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, συνδέεται ευθέως με τις εισροές από το rebalancing των δεικτών FTSE/Russell. Οι ελληνικές συμμετοχές θα αυξηθούν από τις 9 σε 11 μετοχές στον δείκτη FTSE Emerging Markets με ταυτόχρονη αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των ελληνικών μετοχών στους δείκτες των αναδυόμενων αγορών.

Η στάθμιση της Ελλάδας στις αναδυόμενες αγορές θα αυξηθεί από το 0,20% στο 0,22% στο FTSE/Russell Emerging Markets και ακόμα πιο σημαντική όμως θα είναι η αύξηση του ποσοστού συμμετοχής στον δείκτη των EMEA από το 1,48% στο 1,65% ή αύξηση 0,17% της στάθμισης της χώρας μας στον δείκτη των αναδυόμενων αγορών της περιοχής μας.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει απώλειες 0,17% και είναι στις 2.049,09 μονάδες εκτός της ΓΕΚ Τέρνα με θετικό πρόσημο και ήπια ανοδικά κινούνται ο Φουρλής, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Λάμδα, Τιτάνας, ΕΧΑΕ και ΟΤΕ ενώ με αρνητικό πρόσημο είναι η Aegean, Coca Cola, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, Βιοχάλκο, Σαράντης, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς με τις ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ και ΟΠΑΠ να είναι αυτή την στιγμή αμετάβήτες.

Διαβάστε ακόμα:

Μικρή πτώση στους ευρωπαϊκούς δείκτες στον απόηχο της ΕΚΤ

Οι θεοσεβούμενοι εργολάβοι, πώς μπλέκει η Softex με το CVC, το παζάρι για την HSBC και η νέα έκπληξη από τον Ολλανδό

Αστέρια Γλυφάδας: Ένα καταπράσινο αστέρι στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Keywords
Τυχαία Θέματα