Κέρδη στην Ασία – Άνοδος άνω του 1% σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα

Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές στην περιφέρεια Ασίας – Ειρηνικού παίρνοντας τη σκυτάλη από την Wall Street όπου οι αμερικανικές μετοχές ενισχύθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημείωσε κέρδη 0,79% με τους περισσότερους κλάδους σε άνοδο. Ο τομέας ενέργειας και πρώτων υλών κέρδισαν 1,78% και 1,74% αντίστοιχα, καθώς οι πετρελαϊκές μετοχές και οι μετοχές των μεγάλων εταιρειών εξόρυξης σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Στην Ιαπωνία

ο Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,12% ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε άνοδο 0,89%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi έκανε άλμα 1,33% καθώς ενισχύθηκαν οι μετοχές τεχνολογίας. Η Samsung Electronics με άνοδο 0,85%, η SK Hynix με άνοδο 2,92% και η LG Electronics με κέρδη 3,39%. Ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 1,64%.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο  Shanghai composite σημείωσε άνοδο 0,47%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε κατά 1,75%.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1% επιτυγχάνοντας νέο ιστορικό υψηλό και υπερβαίνοντας το προηγούμενο ρεκορ της 16ης Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε το πακέτο οικονομικής στήριξης 1, 9 τρισ. δολαρίων, το οποίο προβλέπει απευθείας καταβολή έως 1.400 δολάρια στους περισσότερους Αμερικανούς.

Αλλού, η ΕΚΤ ανακοίνωσε χθες πως το επόμενο τρίμηνο αναμένεται σημαντική αύξηση αγοράς ομολόγων. Η απόδοση των ομολόγων στην ευρωζώνη αυξάνεται σταθερά από τον Φεβρουάριο, μαζί με τις αμερικανικές αποδόσεις.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι αυξανόμενες αποδόσεις μπορεί να εκτροχιάσουν την ανάκαμψη της οικονομίας, αυξάνοντας τα κόστη δανεισμού για χώρες που ήδη είναι αντιμέτωπες με τις συνέπειες της κρίσης της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμη:

Οι θεοσεβούμενοι εργολάβοι, πώς μπλέκει η Softex με το CVC και το παζάρι για την HSBC

Ποιοι θα πάρουν τα «κουπόνια» επιδότησης για πάγιες δαπάνες

Αστέρια Γλυφάδας: Ένα καταπράσινο αστέρι στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Keywords
Τυχαία Θέματα