ΟΠΑΠ: Τον έλεγχο της Emma Delta απέκτησε το Valea Foundation

Τον έλεγχο της Emma Delta Variable Capital Investment Company Ltd απέκτησε το Valea Foundation, αν και εμμέσως, η οποία με τη σειρά της ελέγχει έμμεσα τα δικαιώματα ψήφου που ενσωματώνονται στο 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΠΑΠ Α.Ε., ως αποτέλεσμα μεταβίβασης μετοχών, το "Valea Foundation"

ελέγχει έμμεσα την Emma Delta Variable Capital Investment Company Ltd, η οποία ελέγχει έμμεσα τα δικαιώματα ψήφου που ενσωματώνονται στο 33% των μετοχών της ΟΠΑΠ, δηλαδή συνολικά 105.270.000 δικαιώματα ψήφου. Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε στις 30 Ιανουαρίου.

Όπως ενημερώνει ο ΟΠΑΠ, η πλήρης αλυσίδα ελεγχόμενων επιχειρήσεων μέσω των οποίων ουσιαστικά κατέχονται πλέον τα δικαιώματα ψήφου, ξεκινώντας από τον απώτατο ελέγχοντα (φυσικό πρόσωπο ή νομικό πρόσωπο ή άλλη οντότητα) είναι:

Επωνυμία

% δικαιωμάτων ψήφου εφόσον ισούται ή είναι μεγαλύτερο από το κρίσιμο όριο

% δικαιωμάτων ψήφου μέσω χρηματοπιστωτικών μέσων εφόσον ισούται ή είναι μεγαλύτερο από το κρίσιμο όριο

Σύνολο εφόσον ισούται ή είναι μεγαλύτερο από το κρίσιμο όριο

VALEA FOUNDATION

33%1

-

33%

VALEA HOLDING AG

33%1

-

33%

KKCG Holding AG

33%1

-

33%

KKCG AG

33%1

-

33%

SAZKA Group a.s.

33%1

-

33%

Emma Delta Management Ltd

33%

-

33%

Emma Delta Variable Capital Investment Company Ltd

33%

-

33%

Emma Delta Hellenic Holdings Ltd

33%

-

33%

Αναλυτικά, η VALEA FOUNDATION είναι ο μοναδικός μέτοχος της VALEA HOLDING AG. Η VALEA FOUNDATION δεν έχει μετόχους και δεν ελέγχεται από κανένα πρόσωπο. H VALEA HOLDING AG είναι ο μοναδικός μέτοχος της KKCG HOLDING AG. Η KKCG HOLDING AG είναι ο μοναδικός μέτοχος της KKCG AG. Η KKCG AG κατέχει άμεσα το 75% των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου του SAZKA Group a.s. και ασκεί από κοινού έλεγχο στο SAZKA Group a.s. μαζί με την ΕΜΜΑ GAMMA LIMITED στην οποία τελικός ελέγχων είναι ο κ. Jiri Smejc.

Η SAZKA Group a.s. κατέχει το 66,7% των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της Emma Delta Management Ltd, ενώ το υπόλοιπο 33,3% ελέγχεται από τον κ. Γεώργιο Μελισσανίδη μέσω της εταιρείας Georgiella Holdings Co. Limited, σύμφωνα με το έντυπο γνωστοποίησης TR1 της 29.07.2014. Η Emma Delta Management Ltd είναι η μόνη εταιρεία που κατέχει δικαιώματα ψήφου στην Emma Delta Variable Capital Investment Company Ltd, η οποία είναι ο μοναδικός μέτοχος της Emma Delta Hellenic Holdings Ltd, η οποία κατέχει το 33% των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα