ΟΠΑΠ: Στη διάθεση του επενδυτικού κοινού το ενημερωτικό δελτίο

Στη διάθεση του επενδυτικού κοινού δίδει ο ΟΠΑΠ το ενημερωτικό Δελτίο αναφορικά με την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου συνολικού ποσού έως 200 εκατ. ευρώ μετά και το «πράσινο φως» που άναψε στη χθεσινή του συνεδρίαση το ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής που εκδόθηκε σήμερα, 9 Μαρτίου αναφέρει:

«Την έγκριση του περιεχομένου του Ενημερωτικού Δελτίου για τη δημόσια πρόσφορά με καταβολή μετρητών και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία

τίτλων σταθερού εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς του Χ.Α. έως διακοσίων χιλιάδων (200.000) κοινών ομολογιών, ονομαστικής αξίας χιλίων (€1.000) ευρώ και συνολικού ποσού έως διακόσια εκατομμύρια (€200.000.000), της εταιρίας «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.E.», σύμφωνα με την από 28.2.2017 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας».

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει εγκριθεί στις 15 του μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η δημόσια προσφορά και θα λήξει την Παρασκευή 17 Μαρτίου έτσι ώστε μέχρι τις 22 του μήνα να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των Ομολογιών στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς του ΧΑ.

Λόγω της ρευστότητας που διαθέτει η εισηγμένη εταιρεία η αγορά εκτιμά ότι το επιτόκιο θα αγγίζει το 4 % ή θα είναι ελαφρά κατώτερο του 4%. Σύμβουλοι έκδοσης είναι η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank και ανάδοχοι η Πειραιώς Χρηματιστηριακή, η Euroxx και η IBG.

Το ομόλογο της εταιρείας ΟΠΑΠ αλλά και η επιτυχία της έκδοσης του – ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες εξελίξεις- λειτουργεί και ως οδηγός για την αγορά αλλά και τις μεγάλες επιχειρήσεις που αρχίζουν να ενδιαφέρονται για τέτοιου είδους εκδόσεις αν και για μικρότερα ποσά.

Στην αγορά βρίσκονται και συζητούνται μεταξύ των συμβούλων και αναδόχων που προέρχονται από τις τράπεζες και τις χρηματιστηριακές τρία ονόματα εταιρειών: Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Συστήματα Sunlight – μέλος του Olympia group συμφερόντων Πάνου Γερμανού.

Σε κάθε περίπτωση, οι συγκεκριμένες εταιρείες δεν βιάζονται και θα αναμένουν – ακόμη και μέχρι τον προσεχή Ιούνιο- για να καθορίσουν τη στάση τους ανάλογα και με τις εξελίξεις στην οικονομία, έτσι ώστε να επιτύχουν όσο το δυνατόν καλύτερους όρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα