Ομόλογο σε ευρώ ετοιμάζεται να εκδώσει η Ρωσία

Η Ρωσία ετοιμάζεται να βγει στις αγορές κεφαλαίου με την πώληση επταετούς ομολόγου σε ευρώ, για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg.

To υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας σχεδιάζει να πουλήσει ομόλογα σε ευρώ, λιγότερο από 48 ώρες αφού οι ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ σε ουκρανικά πολεμικά πλοία κοντά στην Κριμαία, ανέφερε η πηγή.

Η έκδοση θα είναι επταετούς διάρκειας.

«Τολμηρή κίνηση

από τη Ρωσία» ανέφερε στο Bloomberg ο Τιμ Ας, αναλυτής της Bluebay Asset Management στο Λονδίνο. «To μήνυμα από το υπουργείο Οικονομικών είναι πως πιστεύουν ότι οι επενδυτές θα δουν πέρα από αυτό και τις κυρώσεις» πρόσθεσε.

Αν η ζήτηση είναι ισχυρή, η πώληση μπορεί να χρησιμεύσει ως απόδειξη πως η παρεμβατική εξωτερική πολιτική της Ρωσίας δεν εμποδίζει την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου.

Σύμφωνα με το Reuters, η ζήτηση για το ομόλογο, το οποίο μπορεί να έχει απόδοση κοντά στο 3%, έχει ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ την Τρίτη.

Η πώληση σε ευρώ συμβαδίζει με την κίνηση του Πούτιν να μειώσει την εξάρτηση της Ρωσίας από το δολάριο, ως προστασία από τις μελλοντικές κυρώσεις των ΗΠΑ. Η έκδοση σε ευρώ έχει επίσης νόημα από πλευράς κόστους, αφού οι αποδόσεις του ευρώ μειώνονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα