Όμιλος Generali: Εξαιρετική κερδοφορία με ισχυρή αύξηση ασφαλίστρων στο 9μηνο

Ισχυρή αύξηση του λειτουργικού αποτελέσματος στα 4,4 δισ. ευρώ (+10%), χάρη στις θετικές επιδόσεις των κλάδων Ζωής, Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων και λοιπών επιχειρηματικών κλάδων, κατέγραψε ο όμιλος Generali στο 9μηνο.

Τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν σε 54,9 δισ. ευρώ (+6,4%), υποστηριζόμενα τόσο από τον κλάδο Ζωής (+6,5%), όσο και από τον κλάδο Γενικών (+6,2%). Οι καθαρές εισροές Ζωής αυξήθηκαν σε 9,5 δισ. ευρώ (+3%), εστιάζοντας εξ ολοκλήρου σε συνδεδεμένα με unit linked προϊόντα και με προϊόντα προστασίας. Το Net

Combined Ratio διαμορφώθηκε στο 91,3% (+1,6π.μ.) και το New Business Margin χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικό στο 4,76% (+0,66 π.μ.)

Το καθαρό αποτέλεσμα αυξήθηκε κατά 74% και ανήλθε στα 2.250 εκατ. ευρώ (1,297 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο ενιάμηνο του 2020)

Το Solvency Ratio ήταν ιδιαίτερα σταθερό στο 233% (224% το οικονομικό έτος 2020)

Ο Cristiano Borean, CFO του Ομίλου Generali σχολίασε: ” Τα αποτελέσματα των πρώτων εννέα μηνών επιβεβαιώνουν την εξαιρετική απόδοση, την τεχνική κερδοφορία και τις σταθερές βάσεις του Ομίλου σε όλους τους κλάδους, καταγράφοντας έναν από τους υψηλότερους δείκτες φερεγγυότητας στον κλάδο. Οι καθαρές εισροές Ζωής, που επικεντρώνονται εξ ολοκλήρου στα συνδεδεμένα με unit linked προϊόντα και στα προϊόντα προστασίας, συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ ο κλάδος Γενικών παραμένει ανθεκτικός, παρά το υψηλότερο αντίκτυπο των φυσικών καταστροφών. Τα αποτελέσματα του κλάδου Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων συνεχίζουν να αυξάνονται, επίσης χάρη στη στρατηγική μας. Τα αποτελέσματα αυτά, τα οποία είναι πλήρως σύμφωνα με την επιτυχή ολοκλήρωση του στρατηγικού σχεδίου “Generali 2021”, αποτελούν στέρεες βάσεις για το νέο τριετές σχέδιο, που θα παρουσιάσουμε στην αγορά στις 15 Δεκεμβρίου”.

Διαβάστε ακόμα

Η αλματώδης αύξηση του πληθωρισμού «τρομάζει» την Αμερική – Πώς θα αντιδράσει ο Μπάιντεν

«Εφτάψυχη» η Evergrande: Στο παρά 5 απέφυγε ξανά τη χρεοκοπία

Χωρίς πρόσβαση σε φάρμακα οι Τούρκοι – Νέο βαρύ πλήγμα από την πτώση της λίρας

Keywords
Τυχαία Θέματα