Όλα Ξεκόλλα

Η πατρίδα «φλέγεται» αλλά πολιτικοί και καναλάρχες χτενίζονται.

Η μούρλια έχει ξεπεράσει το κόκκινο. Οι σουλτανίσκοι «κολυμπάνε» υποβρυχίως μέχρι τον Πειραιά. Οι Αλβανοί ακονίζουν τα μαχαίρια. Το Βερολίνο «πλακώνεται» με την Λαγκάρντ για το χρέος. Ο Ντάισεμπλουμ απαιτεί κι άλλο «ξύρισμα» στις συντάξεις. Η Αγορά βυθίζεται. Το ένα τρίτο των Ελλήνων στα πρόθυρα απόγνωσης. Τα κυριαρχικά αμφισβητούνται. Αυτοί όμως στον χαβά τους!

Η εικόνα

(η μεγάλη όπως την λένε) θυμίζει την εποχή που οι Ελληνάρες του ΄21 αλληλοσφάζονταν τη στιγμή που ο Ιμπραήμ κατέκαιγε την Πελοπονήσο. Αμαρτίες γονέων!

Η πρώτη πράξη αυτής της τραγικής....φαρσοκωμωδίας έφερε τον τίτλο «Νίκος Παππάς: θεέ μου πόσο χαμηλά έπεσα». Η δεύτερη πράξη του ίδιου έργου φέρει τον τίτλο «Κυριάκος ο προστάτης των καναλιών»!

Ωραία λοιπόν. Ο Αλέξης τα έκανε γαργάρα όλα. Μα όλα. Τα πήρε πίσω όλα και με τους αντιπάλους του συμφώνησε σε όλα. Σχεδόν σε όλα. Με αποτέλεσμα Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης να συμφωνήσουν με την οπισθοχώρηση του Νίκου Βρούτση. Κι όμως εμπλοκή με τους «παρόντες» της Νέας Δημοκρατίας. Αυτοί κι αν τα θέλουν όλα. Οχι, σου λέει, «απόσυρση» αλλά «κατάργηση». Μετά μανίας. Περίπου σα να είναι αυτοί στην κυβέρνηση. Να μην αφήσουν στον Τσίπρα ούτε μισό φύλλο συκής. Ολοκληρωτική ταπείνωση!

Ετσι πάλι τα ίδια. Ετσι, μ αυτό το αδικαιολόγητο πείσμα της η Νέα Δημοκρατία δικαιώνει τις υποψίες ότι η συμπεριφορά τηςκαι οι αντιδράσεις της εξυπηρετούν τα συμφέροντα των καναλαρχών. Κι έτσι «πόλεμος μέχρις εσχάτων». Με διακύβευμα τα ιδιωτικά κανάλια!

Τι θα συμβεί αν και αύριο, στην έκτη σύσκεψη των προέδρων δεν προκύψει ΕΣΡ; Πάντως εγώ στη θέση του Τσίπρα θα κατέβαζα νομο-γέφυρα που θα έλεγε ότι μέχρι νεωτέρας και μέχρι να ξεμουλαρώσει ο Κυριάκος, θα χορηγήσω προσωρινές άδειες σε κάθε σημερινό και κάθε υποψήφιο καναλάρχη. Πόσα χωράει το φάσμα; Δεκατέσσερα κανάλια; Εντάξει δεκατέσσερα!

Αρκεί να πληρώσεις μερικά εκατομμύρια, να εξυπηρετείς τα δάνειά σου, να διαθέτεις ικανό αριθμό εργαζομένων και να πληρώνεις τα ασφαλιστικά ταμεία!

Πάρε κόσμε να χεις. Οχι τέσσερα αλλά σαράντα τέσσερα. Και ότι ήθελε προκύψει. Και όποιος αντέξει. Ελεύθερη αγορά έχουμε. Αφήστε τους να «σκοτωθούνε» με ανταγωνιστική μανία. Αφού έχουνε λεφτά να σκορπάνε ακόμα καλύτερα για τις τράπεζες και τα ταμεία. Και είμαι βέβαιος ότι αυτή τη φορά, το Συμβούλιο της Επικρατείας θα δικαιώσει τον Παππά και μετά πάπαλα ο Κυριάκος και η γαλάζια στρούγκα!

Το αποτέλεσμα εις διπλούν: Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα. Και η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Την πρώτη φορά ως τραγωδία την δεύτερη σαν φάρσα!

Και κάτι ακόμα. Ετσι σαν υστερόγραφο. Ο «τάνγκο» της συναινετικής διαδικασίας χορεύεται από δύο. Ενα βήμα ο ένας ένα βήμα ο άλλος. Αμάν πια με τα κανάλια! Μακάρι με τον ίδιο καημό, το ίδιο πάθος και την ίδια μανία να αγωνίζονταν για τον τόπο και την ανεργία. Κυριάκο ξεκόλλα δεν μπορείς να τα έχεις όλα!

Keywords
Τυχαία Θέματα