«Όλα για όλα» από την Nintendo για την νέα κονσόλα Switch

Το μεγαλύτερο στοίχημα της «παίζει» η Nintendo με την νέα κονσόλα της, ονόματι «Switch», που τίθεται προς πώληση αυτή την εβδομάδα, με στόχο την ενοποίηση δύο κόσμων, των φορητών παιχνιδιών και των παιχνιδιών στο σπίτι.

Όπως και με το Wii, η Nintendo στοιχηματίζει ότι οι καταναλωτές δεν ψάχνουν για ένα μηχάνημα

που να είναι πιο γρήγορο ή πιο εντυπωσιακό, αλλά κάτι που θα αλλάζει συνολικά την εμπειρία.

Το «Nintendo Switch» είναι μια μοναδική συσκευή «3 σε 1». Συνδέεται στην τηλεόραση ή το μόνιτορ, ενώ μπορείτε να την μεταφέρετε εύκολα μαζί σας οπουδήποτε, παίζοντας τα αγαπημένα σας παιχνίδια. Επιπλέον, το περίπλοκο χειριστήριό της μπορεί να χωριστεί σε δύο απλούστερα ώστε να μπορούν με αυτά να παίξουν παραπάνω από ένας παίκτες.

«Το Switch είναι πλήρως φορτωμένο με πολλές περισσότερες δυνατότητες που θα επιτρέψει το είδος του περιεχομένου που θα περιμένατε από τη Nintendo, και δεν αναφέρομαι μόνο στα παιχνίδια», δήλωσε ο 53χρονος διευθύνων σύμβουλος, Shinya Takahashi. «Όλα είναι πιθανά», λέει επίσης.

Η πρόκληση αυτή τη φορά είναι ότι οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να παίζουν παιχνίδια στα smartphones και στις τηλεοράσεις, δημιουργώντας «σκεπτικισμό» στο αν η Nintendo θα βρει «χώρο» στην αγορά για μια συνδυασμένη εμπειρία. Ακόμα, η έμφαση του Switch στο παιχνίδι «πρόσωπο με πρόσωπο» πηγαίνει ενάντια στη σημερινή κυρίαρχη τάση των online multiplayer τυχερών παιχνιδιών και του streaming, οι οποίες είναι περισσότερο εστιασμένες στην απομακρυσμένη ψηφιακή αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων.

Στα ελληνικά καταστήματα η πολυαναμενόμενη κονσόλα, θα είναι διαθέσιμη από τις 3 Μαρτίου.

Η τιμή της στη χώρα μας δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά εικάζουμε ότι θα ακολουθηθεί η πολιτική της «ισοτιμίας» σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Με δεδομένο ότι στις ΗΠΑ θα στοιχίζει $299, συμπεραίνουμε ότι η νέα κονσόλα θα στοιχίζει €299 (η υποψία για ελαφρώς υψηλότερη τιμή στη χώρα μας είναι βάσιμη, λόγω αυξημένων φόρων).

Keywords
Τυχαία Θέματα