Οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. υπό τον φόβο ανθρωπιστικής κρίσης ζητά η Αθήνα

Παραμένουν κλειστά τα σύνορα αρκετών χωρών με τους μετανάστες να «στοιβάζονται» στην Ελλάδα – Σεβασμό των κανόνων ζητά ο Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος

Έτοιμη για παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, καθώς «βλέπει» να καταφθάνει ανθρωπιστική κρίση λόγω του προσφυγικού προβλήματος, εμφανίζεται η Κομισιόν, ενώ συνεχίζεται το κλείσιμο συνόρων από αρκετές χώρες ή ο περιορισμός του αριθμού των προσφύγων που κάνουν δεκτούς.

Απατώντας σε ερώτηση

του ανταποκριτή του newmoney.gr στις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπεύθυνη για την μετανάστευση Νατάσα Μπερτό, αναφορικά με την αυριανή συνάντηση των κρατών της Δυτικής Βαλκανικής Οδού στην Βιέννη, εμφανίστηκε ελαφρώς καθησυχαστική.

Όμως δεν δίστασε να αναγνωρίσει ότι η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη στα σύνορα της Ελλάδας, η εκπρόσωπος τόνισε πως από την πλευρά της Επιτροπής «πλέον με την σύσφιξη των ελέγχων στις Βαλκανικές οδούς, η προτεραιότητά της Επιτροπής είναι τώρα η πρόληψη οποιουδήποτε ανθρωπιστικού προβλήματος». Επίσης δημοσιοποίησε ότι η Κομισιόν έχει στείλει εκπροσώπους της στην Ελλάδα για να ερευνήσουν ποιες είναι οι ανθρωπιστικές ανάγκες μέσα στις επόμενες ημέρες και να ενημερώσουν την Επιτροπή σχετικά με το τι πρέπει να γίνει, για την αποφυγή μιας ανθρωπιστικής κρίσης.

Το ενδεχόμενο η Ελλάδα να ζητήσει την οικονομική συνδρομή της Ε.Ε., λόγω του προσφυγικού, δεν απέκλεισε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Την ίδια ώρα, όμως, εντείνονται οι πιέσεις προς την Ελλάδα, καθώς χώρες όπως τα Σκόπια αλλά και στην κεντρική Ευρώπη προχωρούν σε κλείσιμο των συνόρων με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να εγκλωβίζονται στη χώρα μας, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα και στις τοπικές κοινωνίες.

Μάλιστα ο Έλληνας πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μ. Ρούτε – σημειώνεται ότι η Ολλανδία έχει την προεδρία της Ε.Ε. αυτό το 6μηνο – προκειμένου να του εκφράσει τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για την αδυναμία της Ε.Ε. να τηρήσει όσα συμφωνήθηκαν ομόφωνα σε σχέση με το προσφυγικό στην πρόσφατη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα