Οι τράπεζες ανησυχούν για πιθανή κατάρρευση των συστημάτων ΙΤ λόγω των νέων κανόνων της ΕΕ

Οι υπολογιστές «κρασάρουν», οι επενδυτές μένουν έξω από τις αγορές «παγωμένοι» και ο κίνδυνος λαθών του πληκτρολογίου, αυξάνεται. Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο όταν τεθεί τελικά σε ισχύ τον επόμενο μήνα, η μεγαλύτερη μεταβολή των ευρωπαϊκών κανόνων για τον επενδυτικό κλάδο μέσα σε μια δεκαετία.

Οι τράπεζες και οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων έχουν περάσει χρόνια προετοιμασίας για την αναθεωρημένη οδηγία σχετικά με τις αγορές χρηματοπιστωτικών

εργαλείων, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές προσπαθούν να αποτρέψουν άλλη μια οικονομική κρίση ενισχύοντας τη διαφάνεια. Κάποιοι ακόμα δεν είναι έτοιμοι και, με λιγότερες από δύο εβδομάδες, το προσωπικό των τμημάτων τεχνολογίας και συμμόρφωσης σε χρηματοπιστωτικές εταιρείες αντιμετωπίζει το φάσμα της πρόσθετης εργασίας κατά την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων διακοπών καθώς αγωνίζονται για να προλάβουν τις προθεσμίες.

"Πολλά από αυτά τα συστήματα θα τεθούν σε ισχύ στις 3 Ιανουαρίου - κυριολεκτικά", δήλωσε ο Marc Maynard, εταίρος της Excelian Luxoft Financial Services, ο οποίος βοηθά στη διαχείριση των έργων τεχνολογίας MiFID II για τα πιστωτικά ιδρύματα.

Η ρυθμιστική αρχή δημοσιεύει κατευθυντήριες γραμμές για τα πάντα, από τη μόχλευση έως τις επιλογές καθώς λήγει η προθεσμία και την Τετάρτη έδωσε περίοδο χάριτος έξι μηνών για ορισμένους από τους κανόνες διαπραγμάτευσης. Εκτός από την προσπάθεια απορρόφησης των νέων κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι επιχειρήσεις ανησυχούν για την ποσότητα της νέας τεχνολογίας που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα