Martin Brudermüller: Αλλαγή ηγεσίας και φιλοσοφίας στη BASF

Αλλάζουν χέρια τα ηνία της μεγαλύτερης εταιρείας χημικών της Ευρώπης, καθώς τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της BASF αναλαμβάνει ο 56χρονος νυν αναπληρωτής CEO, Martin Brudermüller, αντικαθιστώντας τον 59 ετών Kurt Bock, ο οποίος αναμένεται να προταθεί ως πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του 2020.

Επίσης, μέχρι τον Μάιο του 2018, ο οικονομικός διευθυντής της

BASF, Hans-Ulrich Engel, θα υπερτερεί ως αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΣ, το οποίο πλέον θα απαρτίζεται από επτά και όχι από οκτώ μέλη.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν σήμερα Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι ο Bock ήταν επικεφαλής της εταιρείας από το 2011, ενώ είναι μέλος του ΔΣ από το 2003.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Brudermüller που αναλαμβάνει τώρα το τιμόνι της εταιρείας είχε πρωταγωνιστήσει στη δυναμική είσοδο της BASF στην αγορά των γενετικά τροποποιημένων σπόρων, μετά τη συμφωνία εξαγοράς τμήματος του τομέα παραγωγής αγροτικών προϊόντων της επίσης γερμανικής Bayer, ύψους σχεδόν 6 δισ. ευρώ.

Το deal είχε γίνει τον περασμένο Οκτώβριο και ο Τύπος έκανε τότε λόγο για τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της BASF,η οποία σηματοδότησε μια στροφή 180 μοιρών, καθώς, μέχρι τότε η εταιρεία παρακολουθούσε από το περιθώριο συμφωνίες του συγκεκριμένου κλάδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα