Οι «συνεργάτες» του Πολ Τόμσεν

Τον Πολ Τόμσεν όλοι τον ξέρουμε. Εξάλλου ειδικά το τελευταίο διάστημα αρθρογραφεί τακτικά στην επίσημη σελίδα του Ταμείου με βασικό θέμα την Ελλάδα.

Το πιο πρόσφατο μάλιστα άρθρο του, αναφέρεται εμμέσως πλην σαφώς και πάλι για την Ελλάδα φωτογραφίζοντας ουσιαστικά ως λύση την ελάφρυνση χρέους σε δόσεις που θα συναρτάται με την εκπλήρωση συγκεκριμένων στόχων. Το συνυπογράφει

με τον επικεφαλής οικονομολόγο Μόρις Ομπσφελντ και τον επικεφαλής του νομικού τμήματος του Ταμείου, Σον Χέιγκαν.

Ας δούμε ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι «συνεργάτες» του Πόλ Τομσεν.

Ο Μορίς Όμπσφελντ (αριστερά στην κεντρική φωτογραφία) είναι πρώην σύμβουλος του Μπάρακ Ομπάμα, γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ. Διετέλεσε μέλος του συμβουλίου των οικονομολόγων του Λευκού Οίκου από τον Ιούλιο του 2014 μέχρι το καλοκαίρι του 2015.

Τον Ιούλιο του 2015, με απόφαση της Κριστίν Λαγκάρντ αντικατέστησε τον Ολιβιέρ Μπλανσάρ στην θέση του επικεφαλής των οικονομολόγων του Ταμείου.

Είναι επίσης ο συν-συγγραφέας δύο κορυφαίων βιβλίων για τη διεθνή οικονομία, του « International Economics» (10η έκδοση, 2014, με τον Paul Krugman και τον Marc Melitz) και του "Foundations of International Macroeconomics" (1996, με τον Kenneth Rogoff). Παράλληλα έχει γράψει πάνω από 100 ερευνητικά άρθρα σχετικά με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, τις διεθνείς οικονομικές κρίσεις, τις παγκόσμιες αγορές κεφαλαίου, και τη νομισματική πολιτική.

Ο Σον Χέιγκαν (δεξιά στην κεντρική φωτογραφία) είναι Γενικός Σύμβουλος και Διευθυντής του Νομικού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Με την ιδιότητα αυτή, ο κ Hagan συμβουλεύει το management του Ταμείου, την Εκτελεστική Επιτροπή και τα μέλη σε όλες τις νομικές πτυχές των δραστηριοτήτων τους, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών αρχών αλλά και των δανείων που παρέχονται.

Στο βιογραφικό του θα βρει κανείς πλήθος δημοσιεύσεων για ένα ευρύ φάσμα νομικών θεμάτων που σχετίζονται με την πρόληψη και την επίλυση της οικονομικής κρίσης, με ιδιαίτερη έμφαση στην πτώχευση και την αναδιάρθρωση του χρέους, συμπεριλαμβανομένου του δημόσιου χρέους.

Πριν ξεκινήσει να εργάζεται στο ΔΝΤ, δούλεψε στην Νέα Υόρκη και στο Τόκιο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Georgetown και έχει Master στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία από το London School of Economics & Political Science.

Keywords
Τυχαία Θέματα