Οι νικητές του demo day του be finnovative

του Κώστα Τσαούση

Ο Δημήτρης Λάμπρου και ο Χάρης Τσιλιακούδης αποτελούν την ομάδα Plustic. Τους 6 μήνες που έμειναν και δούλεψαν στο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης be finovvative της Εθνικής Τράπεζας παρουσίασαν μια εφαρμογή επιβράβευσης Ανθρώπινου Δυναμικού μέσα στις ίδιες τις επιχειρήσεις – ένα είδος ψηφιακού κουπονιού που μπορούν να αξιοποιήσουν στις αγορές τους οι εργαζόμενους μιας επιχείρησης.

Η ομάδα Plustic αναδείχθηκε ως ο μεγάλος νικητής του β΄ κύκλου του 6μηνιαίου προγράμματος επιχειρηματικής

επιτάχυνσης «φεύγοντας» από την διοργάνωση και με την επιταγή (χρηματικό έπαθλο 6 χιλιάδων ευρώ).

Στις δύο 2 θέσεις του βάθρου των νικητών – το ένα βραβείο μαζί με 4 χιλιάδες ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και το δεύτερο πάλι με 4 χιλιάδες ευρώ από την Mastercard- πλασαρίστηκαν οι ομάδες: α) Community Energy River- Μάγια Ανδρέου, Ιωάννης Βιόλος, Ιφιγένεια Δουβίτσα, Χαράλαμπος Σιδηρόπουλος, Μαρία-Ηρώ Μπάκα- μια ομάδα που ανοίγει ένα παράθυρο στην νέα εποχή της αγοράς ενέργειας μέσα από μια χρηματιστηριακού τύπου πλατφόρμα όπου συμμετέχουν κοινότητες και συνεταιρισμοί παραγωγών. β) Ratle – Μαρία Παρέλλη Μάριος Παπαχρήστου, Μαρία-Ελένη Οικονομοπούλου και Ιωάννης Δάρας – μια εφαρμογή μέσω κινητού που επιτρέπει την διενέργεια ανέπαφων και αυτοματοποιημένων αγορών με ασφάλεια και ταχύτητα σε καταστήματα ενδυμάτων χωρίς ουρές στα ταμεία.

Επιπλέον, η ομάδα Kalepso – Γιώργος Δεπάστας και Γιώργος Κελλάρης- κατευθείαν από το Μόντρεαλ του Καναδά κέρδισαν την συμμετοχή του στη διοργάνωση Greece RG Challenge18 του Reload Greece στο Λονδίνο (26 Ιουνίου -6 Ιουλίου). Η ομάδα τους έχει αναπτύξει τεχνολογία κρυπτογράφησης ευαίσθητων ενδοοικονομικών και εξωοικονομικών δεδομένων, με προστασία απέναντι σε κάθε κυβερνοεπίθεση στη βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα