Οι νικητές του RG Challenge18

του Κώστα Τσαούση

Ο Φώτης Φωτιάδης, εκ μέρους της Entomics, παρέλαβε από τα χέρια της Έφης Κυρτάτα και του Μike Σωτηράκου –εκπροσώπων του Reload Greece- το πρώτο βραβείο για το RG Challenge18 που ολοκληρώθηκε χτες το βράδυ στο Λονδίνο. Ένα πρώτο βραβείο που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 5χιλιάδων λιρών και μια 6μηνιαία δωρεάν φιλοξενία στους χώρους του RG.

H Entomics είναι μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που «στήθηκε» όταν τα μέλη της ιδρυτικής

ομάδας -Matt McLaren, Φώτης Φωτιάδης και Miha Pipan έγιναν δεκτά στο Accelerate Cambridge (Cambridge Judge Business School, University of Cambridge) τον Οκτώβριο του 2015.

Το αντικείμενο δραστηριότητας της Entomics – που είναι αρκετά πρωτοποριακό και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών και επιχειρήσεων- αφορά τη μετατροπή των οργανικών αποβλήτων σε λειτουργικές ζωοτροφές υψηλής ποιότητας, αξιοποιώντας έντομα.

Στην ίδια διαγωνιστική διαδικασία, μια βραβευμένη ομάδα από την Θεσσαλονίκη (και Γρεβενά), η Robotiles κέρδισαν το βραβείο κοινού – μια σημαντική διάκριση που εξασφαλίζει μια σειρά από υπηρεσίες. Η Robotiles που δραστηριοποιείται στο πεδίο της εκπαίδευσης εξοικειώνοντας μικρές ηλικίες στον προγραμματισμό μέσα από το παιχνίδι κέρδισε το 1ο βραβείο του 8ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας (του προγράμματος NBG Business Seeds) της Εθνικής Τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα