Οι μετοχές τεχνολογίας δίνουν ώθηση στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα στη δημοσιοποίηση νέων οικονομικών στοιχείων στον απόηχο των αισιόδοξων προβλέψεων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας από τη κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 1,39% στις 348,08 μονάδες, με σχεδόν όλους τους κλαδικούς δείκτες σε θετικό πρόσημο.

Στη Βρετανία ο FTSE 100 ενισχύεται 1,64%, o γερμανικός DAX

με άνοδο 0,84%, o γαλλικός CAC 4 στο +1,43%, ο ιταλικός FTSE MIB στο +1,17%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 κερδίζει 1,03%.

Οι ευρωπαϊκές τεχνολογικές μετοχές σημειώνουν τις καλύτερες επιδόσεις με άνοδο πάνω από 2% καθώς μειώνονται οι ανησυχίες για την αναζωπύρωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Η σύλληψη της CFO και κόρης του ιδρυτή της Huawei στο Βανκούβερ απείλησε να τινάξει στον αέρα την πρόοδο που σημειώθηκε στις εμπορικές συνομιλίες των δύο πλευρών, ωστόσο οι τεχνολογικές μετοχές κάλυψαν μέρος των απωλειών τους σήμερα. Η Nokia και η Ericsson διαπραγματεύονται με άνοδο άνω του 4%.
Κοιτάζοντας σε μεμονωμένες μετοχές, η βρετανική Tesco σημείωσε άνοδο πάνω από 3% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Μετά την αναβάθμιση της σύστασής της από την Exane BNP Paribas σε “neutral” από “underperform”.

Η γερμανική Fresenius SE ωστόσο έκανε βουτιά σχεδόν 10% μετά την υποβάθμιση του μεσοπρόθεσμου guidance, λόγω των προβλέψεών της για χαμηλότερα κέρδη στον βραχίονα FMC και τις κλινικές της αλυσίδας Helios.

Στα πολιτικά νέα της ημέρας, το απόγευμα το γερμανικό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) αναμένεται να αποφασίσει ποιος θα είναι ο διάδοχος της Ανγκελα Μέρκελ στην ηγεσία. Τον περασμένο Οκτώβριο η Καγκελάριος ανακοίνωσε ότι δεν θα ξαναβάλει υποψηφιότητα για τη θέση.

Στη Δανία, η Danske Bank αναμένεται να πραγματοποιήσει έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να εκλέξει νέο πρόεδρος και αντιπρόεδρο. Είχε προηγηθεί η αποπομπή του επικεφαλής της τράπεζας από τον βασικό μέτοχο, μετά από ένα σκάνδαλο ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Στην αγορά πετρελαίου, νέες απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι τιμές καθώς ο ΟΠΕΚ που συνεδριάζει για δεύτερη μέρα στη Βιέννη, καθυστερεί να βγάλει απόφαση για τη μείωση της παραγωγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα