Οι κρίσιμες αποφάσεις που καλείται να πάρει το νέο ΔΣ της Εθνικής Ασφαλιστικής

Κρίσιμες αποφάσεις καλείται να λάβει το νέο ΔΣ της Εθνικής Ασφαλιστικής που ορίστηκε χθες από τη ΓΣ και το ΔΣ της εταιρείας.

Μεταξύ αυτών το θέμα της ανάληψης του χαρτοφυλακίου ζωής της ασφαλιστικής εταιρείας International Life, στην οποία η ΤτΕ έχει ορίσει διαχειριστή – επόπτη αλλά και η προοπτική πώλησης της εταιρείας με βάση τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο όμιλος της εθνικής Τράπεζας

μέσα από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.

Σημειώνεται ότι η πώληση του 75% της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας προβλέπεται να γίνει ως τα τέλη του 2016 με καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της συναλλαγής έως τον Ιούνιο του 2017, ενώ στο σχέδιο που έχει υποβληθεί ο όμιλος αφήνει ανοικτό το θέμα να διατηρήσει το 25% της εταιρείας εάν το ζητήσει ο αγοραστής.


Με βάση τις χθεσινές αποφάσεις Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλιστικής και μη εκτελεστικό μέλος αυτού εξελέγη ο κ. Χριστόφορος Σαρδελής, σε αντικατάσταση του κ. Δημήτρη Δημόπουλου, αναπληρωτού Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζα.

Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλιστικής, εξελέγη ο κ. Σταύρος Κωνσταντάς, μέχρι τώρα Γενικός Διευθυντής της εταιρίας, ο οποίος θα ασκεί προσωρινά και καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ αναμένεται την προσεχή Δευτέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα