Οι εξαντλημένες κεντρικές τράπεζες, πρέπει να στηρίξουν (πάλι) τις αγορές, λόγω Ιταλίας

Μόλις οι κεντρικοί τραπεζίτες νόμιζαν ότι επρόκειτο να ολοκληρώσουν την περίοδο παροχής οικονομικών κινήτρων έκτακτης ανάγκης, οι νευρικές χρηματοπιστωτικές αγορές απειλούν να τραβήξουν πίσω, σε αυτή την πολιτική, κάποιους εξ αυτών.

Για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η πιο πρόσφατη απειλή που απαιτεί επαγρύπνηση είναι η πολιτική αναταραχή στην Ιταλία που αναβιώνει τις αναμνήσεις της κρίσης χρέους η οποία απειλούσε να διασπάσει τη ζώνη του ευρώ. Η πορεία της Τράπεζας

της Αγγλίας περιπλέκεται από το Brexit και, στις αναδυόμενες αγορές, οι κεντρικές τράπεζες προσπαθούν να προωθήσουν το ισχυρό δολάριο.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε πρόσφατα τις συνθήκες ρευστότητας για τις τράπεζες, ενώ η κεντρική τράπεζα της Ινδονησίας προβλέπεται να αυξήσει τα επιτόκια σε έκτακτη συνεδρίαση πολιτικής την Τετάρτη.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αμερικής είναι κάπως απομακρυσμένη από το πρόβλημα - είναι ήδη καλά κατά την πρόθεσή της να εξομαλύνει τα επιτόκια στις Η.Π.Α. και οι επενδυτές εξακολουθούν να βλέπουν μια νέα αύξηση στα μέσα Ιουνίου ως σχεδόν βεβαιότητα. Αλλά πέραν αυτών, η αναταραχή της αγοράς από την Ιταλία θολώνει τις προοπτικές για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων της Fed, σύμφωνα με την διαπραγμάτευση την Τρίτη στην αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης των ομοσπονδιακών κεφαλαίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα