Οι εκλογές στην Ινδονησία κρίνουν την πορεία της χώρας την επόμενη πενταετία

Οι πολίτες της Ινδονησίας ψήφισαν στις πολυπληθέστερες μονοήμερες γενικές εκλογές σε όλο τον κόσμο, μετά από μια απογοητευτική προεκλογική περίοδο, όπου κυριάρχησαν οι υποσχέσεις για την τόνωση των θέσεων εργασίας και της οικονομίας εν μέσω της αυξανόμενης θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και της αυξανόμενης επιρροής του πολιτικού Ισλάμ.

Μέχρι και 193 εκατομμύρια Ινδονήσιοι είχαν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της Τετάρτης - τις πρώτες ταυτόχρονες προεδρικές

και βουλευτικές εκλογές της χώρας. Η εκλογική μάχη θα αποφασίσει όχι μόνο ποιος θα κυβερνήσει την Ινδονησία, αλλά πώς θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί στο κοινοβούλιο και επομένως πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο για μεταρρυθμίσεις - καθώς και το επενδυτικό κλίμα - για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Φέτος έγινε ένα σίκουελ του εκλογικού αγώνα του 2014, όπου αναμετράται ο πρώην εξαγωγέας επίπλων Joko Widodo, που τώρα είναι εκλεγμένος, εναντίον του Prabowo Subianto, του υψηλόβαθμου στρατιωτικού που υπηρέτησε ως διοικητής ειδικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της 32χρονης βασιλείας του δικτάτορα Suharto. Η εκστρατεία, η οποία ξεκίνησε επισήμως τον Σεπτέμβριο, υποχρέωσε τους δύο υποψήφιους να δεσμευτούν ότι θα «φουντώσουν» τη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας καθώς ενισχύεται ο εθνικισμός και οι κατηγορίες για καλπονοθεία.

Ο Jokowi, όπως αποκαλείται γενικά ο Widodo, δεσμεύθηκε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας να δημιουργήσει 100 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και να περιορίσει τη φτώχεια στο μεγαλύτερο κράτος του κόσμου με μουσουλμανική πλειοψηφία. Ο Prabowo, από την πλευρά του, υποσχέθηκε να αναζωογονήσει τον κατασκευαστικό τομέα της Ινδονησίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα