Βελτιώνονται σταδιακά οι εμπορικές προοπτικές για το κρέας πουλερικών παγκοσμίως

Καλύτερες σεσχέση με λίγους μήνες πριν μοιάζουν σήμερα οι προοπτικές της παγκόσμιας αγοράς πουλερικών, σύμφωνα με αναλυτές της Rabobank.Ύστερα από μερικούς τριμηνιαίους οικονομικούς απολογισμούς στους οποίουςκυρίαρχη ήταν η αβεβαιότητα εξαιτίας των περιορισμών στο εμπόριο αλλά και τωνασθενειών, οι προοπτικές φαίνεται πως δείχνουν μια ανάκαμψη. Οι αναλυτέςαισιοδοξούν ότι η αγορά έχει φτάσει σε σημείο καμπής με τα παγκόσμια επίπεδατιμών να αρχίζουν να αυξάνονται – ειδικά εφόσον οι συνθήκες του παγκόσμιουεμπορίου έχουν αρχίσει να βελτιώνονται. Αυτό, μαζί με την πειθαρχημένη προσφορά,έχει

οδηγήσει σε βελτιωμένες συνθήκες στην αγορά.

Η παραγωγή ήταν σε εξαιρετικάυψηλό επίπεδο σε πολλές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και τηςΤαϊλάνδης. Στο μεταξύ, η ζήτηση μειώθηκε λόγω της γενικής επιβράδυνσης τηςαγοράς αλλά και εξαιτίας των προβλημάτων πρόσβασης στις διεθνείς αγορές, πουδημιούργησαν τα εμπορικά μέτρα και αντίμετρα των μεγάλων παικτών του πλανήτη. Οδηγηθήκαμεέτσι σε μια περίοδο πτώσης των τιμών μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2018.

Εν τούτοις, η ζήτηση για κρέαςπουλερικών αναμένεται ότι θα αυξηθεί περαιτέρω, καθώς η Κίνα θα προσπαθήσει νακαλύψει την έλλειψη ζωικής πρωτεΐνης που δημιουργεί στην αγορά της η κρίση τηςΑφρικανικής Πανώλης των Χοίρων. Μια μείωση 10% έως 20% στην παραγωγή χοιρινούκρέατος αναμένεται φέτος στη χώρα, γεγονός που δίνει δυνατότητες στους τοπικούςπαραγωγούς και στους παγκόσμιους παίκτες όπως η Ρωσία και η Ουκρανία. Ωστόσο,θα υπάρξουν προκλήσεις και ανατροπές, με μια πιθανή εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίναςπου θα ανοίξει εκ νέου τις εξαγωγές κοτόπουλου από τις ΗΠΑ. Επιπλέον, ηκατάσταση θα επηρεαστεί επίσης από τους υπάρχοντες εμπορικούς περιορισμούςμεταξύ Ε.Ε. και Βραζιλίας και μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Βραζιλίας, ενώαστάθμητοι παράγοντες είναι και ζητήματα όπως οι φήμες για δράσεις προστατευτισμούπου θα επιβάλει το Μεξικό στο αμερικανικό κοτόπουλο και η Νότια Αφρική στοβραζιλιάνικο κοτόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βελτιώνονται,veltionontai