Οι εικόνες του μέλλοντος μας

του Κώστα Τσαούση

Το πρωί του Σαββάτου – την επομένη του τελευταίου «καφέ» της σεζόν- ο ιδρυτής του Open Coffee έγραψε σε ένα post που ανέβασε (μαζί με το σχετικό video: https://www.youtube.com/watch?v=8enC0GDyD6U) στο facebook: «Η χθεσινή συνάντηση είχε ώριμους founders που επιχειρούν αξιοποιώντας

αποτελέσματα μακροχρόνιας έρευνας σε robotics, retail, energy, agtech, οι εταιρείες που παρουσίασαν έχουν λάβει σημαντική χρηματοδότηση από αμερικάνους, βρετανούς, ισραηλινούς και έλληνες επενδυτές και επιχειρούν να επιλύσουν σημαντικά προβλήματα των κλάδων τους διεθνώς...

Δέκα χρόνια πριν, όταν ξεκινούσαμε το Open Coffee, όλα αυτά έμοιαζαν μάλλον με ουτοπία. Σήμερα αποτελούν απτή πραγματικότητα. H κοινότητά μας ωριμάζει, οι φιλοδοξίες της διερύνονται, για την ακρίβεια μόλις ξεκινήσαμε, προσδεθείτε!».

Για την ιστορία του πράγματος η τελευταία συνάντηση της σεζόν στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη επί της Πειραιώς ήταν η 88η συνάντηση του Open Coffee στην Αθήνα από την αρχή της παρουσίας του.

Σε αυτήν παρουσίασαν δουλειές του:

Ο Τάκης Μαλαβέτας, συνιδρυτής & CEO, από την Convibo, μία υπηρεσία εκπλήρωσης παραγγελιών σούπερ μάρκετ με παράδοση εντός λίγων ωρών που δραστηριοποιείται στο Λονδίνο και ήδη έχει σηκώσει πάνω από 1 εκατ. ευρώ.Ο Αλέξανδρος Νικολακάκης, συνιδρυτής της MuseRobotics. Η τελευταία απευθύνεται σε εταιρίες ανάπτυξης ρομποτικών λύσεων, προσφέροντας hardware συνοδευόμενο από το ανάλογο software, με σκοπό την εύκολη, γρήγορη και οικονομική ανάπτυξη ενός νέου ρομποτικού συστήματος.Ο Μιχάλης Αριέλ Αρβανίτης, serial entrepreneur και συνιδρυτής της Eggwave που ξεκίνησε με χρηματοδότηση 6 εκατομμυρίων δολαρίων από ισραηλινούς επενδυτές. Η εταιρεία κατασκευάζει βιομηχανικό σαρωτή αυγών υπό εκκόλαψη που χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικά κύματα ευρέως φάσματος για τον εντοπισμό μη-γόνιμων αυγών.Ο Βασίλης Νικολόπουλος, συνιδρυτής & CEO της Intelen – μιας εταιρείας που παρέχει σειρά καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών σε παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και τους πελάτες τους, μετρώντας αυτή τη στιγμή πελάτες και συνεργασίες σε 7 χώρες, 35 εργαζομένους και 5 εκατομμύρια ευρώ αντληθέντα κεφάλαια- παρουσίασε μια εικόνα της μελλοντικής ψηφιακής αγοράς ενέργειας που συμβαίνει τώρα σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ολλανδία και η Μεγάλη Βρετανία.
Keywords
Τυχαία Θέματα