Οι ειδικοί συστήνουν: Μην αγοράζετε ακόμα στερλίνα

Ανθεκτικότητα επιδεικνύει η στερλίνα μετά την κρίσιμη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων που κατέληξε σε πανωλεθρία για την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. Ωστόσο, αρκετοί ειδικοί προειδοποιούν ότι το βρετανικό νόμισμα ενδέχεται να βρεθεί υπό πίεση τους ερχόμενους μήνες, καθώς παραμένουν οι αβεβαιότητες για το πώς και πότε θα αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ.

Η στερλίνα υποχώρησε βίαια έναντι του δολαρίου αμέσως μετά την καταψήφιση του σχεδίου

Μέι για το brexit. Όμως ανέκαμψε, κάνοντας μάλιστα ράλι, όταν οι traders μείωσαν τα στοιχήματα υπέρ ενός σκληρού brexit.

«Νομίζουμε ότι υπάρχουν ακόμα σημαντικά ρίσκα εκεί. Σίγουρα η ήττα της πρότασης της Μέι χθες, λύνει το ένα ερώτημα για το τι θα γίνει, αφήνει ωστόσο άλλα ερωτήματα ανοιχτά», ανέφερε ο Patrick Bennett, στρατηγικός αναλυτής της Canadian Imperial Bank of Commerce, μιλώντας στο CNBC.
«Έρχεται τώρα ψήφος εμπιστοσύνης, πιθανόν νέο δημοψήφισμα, ίσως νέες εκλογές και κανένα από αυτά δεν είναι υποστηρικτικό για την οικονομία ή το νόμισμα, άρα θεωρούμε την επιφυλακτικότητα ως την καλύτερη τακτική», πρόσθεσε ο ίδιος.
Σημαντικοί διαχειριστές πλούτου συμβουλεύουν επίσης τους πελάτες τους να μην στοιχηματίζουν υπέρ ή κατά της στερλίνας, με αυτές τις αβεβαιότητες. Η UBS αναφέρει σε σημείωμά της ότι η έκθεση σε assets που αποτιμώνται σε στερλίνες «πρέπει να διατηρηθεί σε επίπεδα δείκτη αναφοράς μέχρι να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια».
Ο David Bailin, της Citi Private Bank, είχε αναφέρει πριν την ψηφοφορία της Τρίτης ότι είχε προτείνει στους πελάτες να μην κάνουν trading στη στερλίνα.
Είναι δύσκολο να εικάσουμε για το πιο πιθανό σενάριο, εξήγησε, και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να σχηματίσουμε άποψη για το να θα πέσει ή αν θα ανέβει η στερλίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα