Οι εμπορικές ανησυχίες ρίχνουν τις ευρωαγορές

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς αυξάνονται οι εμπορικοί φόβοι, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να βάλει στη «μαύρη λίστα» τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Huawei μπλοκάροντας την πρόσβασή της στην αμερικανική αγορά. Την εξέλιξη στηλίτευσε η εφημερίδα του κυβερνώντος κομμουνιστικού κόμματος της χώρας, επιμένοντας ότι η Κίνα θα βγει κερδισμένη από τον εμπορικό πόλεμο, ενώ αναλυτές κι επενδυτές ανησυχούν ότι, με την εξέλιξη αυτή, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην εμπορική διένεξη.

Ο

πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημειώνει απώλειες 0,57% στις 380,70 μονάδες. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνει ο κλάδος αυτοκινήτου με πτώση 1,1%, ενώ ανοδικά κινούνται οι κλάδοι πρώτων υλών, ταξιδίων και ψυχαγωγίας.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο FTSE100 στο Λονδίνο στο -0,32%, ο DAX στη Φρανκφούρτη χάνει 0,74%, ο CAC 40 στο Παρίσι με πτώση 0,56%. Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρτεί 0,28% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με απώλειες 0,46%.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο πρόεδρος Τραμπ τερμάτισε μια εμπορική συμφωνία με την Τουρκία, σύμφωνα με την οποία εξαιρούνταν από τους δασμούς ορισμένα τουρκικά προϊόντα, ενλω φάνηκε πρόθυμος να προχωρήσει σε διάλογο με την Ελβετία για μια νέα συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.
Πίσω στην Ευρώπη, το BBC μετέδωσε ότι οι συνομιλίες μεταξύ Τόρις και Εργατικών οδεύουν προς ναυάγιο σχετικά με τον τρόπο αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ.

Τώρα Μέι και Κόρμπιν θα περάσουν στη β' φάση των διαπραγματεύσεων προσπαθώντας να βρουν μια συμβιβαστική λύση.

Η Βρετανή πρωθυπουργός επίσης δεσμεύτηκε ότι θα θέσει χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή της από την πρωθυπουργία στις αρχές Ιουλίου.
Στα εταιρικά νέα, η Amazon ηγείται ενός γύρου χρηματοδότησης ύψους $575εκατ.για την Deliveroo ,ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρώσει η εταιρεία διανομής φαγητού στα $1.53δισ.

Keywords
Τυχαία Θέματα