Άνοδος στην Ασία - Βαριές απώλειες στην Κίνα

Οι εμπορικές εντάσεις είχαν ως συνέπεια την πτώση των κινεζικών δεικτών, που κινήθηκαν αντίθετα με τη γενικότερη ανοδική τάση στα ασιατικά χρηματιστήρια, η οποία οφείλεται στα κέρδη της Wall Street μετά την ανακοίνωση ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων και οικονομικών στοιχείων.

Στην ηπειρωτική Κίνα, οι δείκτες σημείωσαν σημαντικές απώλειες καθώς συνεχίζονται οι εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ. Ο Shanghai composite με πτώση 2,31% ενώ άνω

του 1,5% απώλειες σημείωναν νωρίτερα Shenzhen component και Shenzhen composite.

Και στο Χονγκ Κονγκ σημειώνονται απώλειες με τον Hang Seng να χάνει πάνω από 1%.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei αντιθέτως σημειώνει άνοδο 0,9%, ενώ ο ευρύτερος Topix κερδίζει 1,21%. Η μετοχή της Sony σημείωσε άνοδο άνω του 10% μετά την ανακοίνωση επαναγοράς μετόχων αξίας 1,83 δισ. δολ. καθώς και μιας νέας συνεργασίας με την ανταγωνιστική της Microsoft.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi σημείωσε άνοδο 0,58, ενώ στην Αυστραλία ο ASX 200 ενισχύθηκε κατά 0,59%.

Για τη μεγάλη πτώση στην Κίνα, ευθύνεται η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει στην Huawei την πρόσβαση στην αμερικανική αγορά, καθιστώντας πιο δύσκολο για τον κινεζικό κολοσσό να κάνει δουλειές με αμερικανικές εταιρείες. Εκπρόσωπος του υπουργείο Εμπορίου της Κίνας δήλωσε ότι το Πεκίνο είναι αντίθετο με την επιβολή μονομερών κυρώσεων από ξένες χώρες σε κινεζικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, ενώ κάλεσε την Ουάσινγκτον να αποφύγει ενέργειες που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν περαιτέρω τις σχέσεις των δύο χωρών.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα βάλει τη Huawei στη λίστα των οργανισμών που εμπλέκονται σε δραστηριότητες που είναι αντίθετες με τα αμερικανικά εθνικά συμφέροντα. Η Κίνα ωστόσο δεν έχει ανακοινώσει έως και αυτή την ώρα αντίποινα για τους περιορισμούς στην Huawei.

Keywords
Τυχαία Θέματα