Οι 10 φιναλίστ της τελικής φάσης

του Κώστα Τσαούση

Για πρώτη φορά στα χρονικά του διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας οι ιδέες που αφορούν το Περιβάλλον και την Τεχνολογία επικρατούν κατά κράτος. Και αυτό σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τα 9 χρόνια του διαγωνισμού όπου οι ιδέες από τον χώρο της ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας κρατούσαν τη μερίδα του λέοντος.

Αλλά, δεν είναι το μόνο στοιχείο που αξίζει να επισημανθεί

στο φετινό διαγωνισμό. Ο βαθμός της ωριμότητας των ιδεών εντυπωσιάζει καθώς αρκετοί από τους 10 φιναλίστ της τελικής φάσης είναι πλέον δυναμικές εταιρείες της αγοράς όπως για παράδειγμα η Ferryhopper, η οποία τις προηγούμενες ημέρες προχώρησε σε συνένωση δυνάμεων με το easy groyp δημιουργώντας ένα νέο ισχυρό brand στην αγορά online κράτησης εισιτηρίων για την ακτοπλοΐα. Από την άλλη πλευρά του λόφου, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Dog's Voice – αυθεντικός εκπρόσωπος του τρίτου τομέα της οικονομίας- έχει βάλει την σφραγίδα του μέσα από συνεργασίες με δήμους, περιφέρειες αλλά και κράτη.

Άλλη, μια ξεχωριστή διάσταση του φετινού διαγωνισμού είναι η σχέση ισορροπίας ανάμεσα στις ιδέες που έρχονται από την Αθήνα και εκείνες που φθάνουν από την Περιφέρεια. Η ομάδα των φοιτητών και νέων επιστημόνων που αξιοποιεί τα υπολείμματα του καφέ, η Coffe- eco έρχεται από την Πάτρα και ο Βασίλης Τσιπάς με την ελιά του σε συσκευασία δώρου από την Κορινθία.

Οι 10 φιναλίστ της τελικής φάσης του διαγωνισμού είναι οι εξής: Μιχάλης Βαφόπουλος - Linked Business , Έλενα Δέδε - DOGS' VOICE, Λάμπρος Καλιακάτσος - Plex.Earth, Αθηνά Αναστασία Μπούρκα – Followgreen, Αλέξης Πάντζιαρος - Coffe-eco , Ευάγγελος Σκουλάς – biomimetic, Βασίλης Σταύρου – ShopMind, Βασίλης Τσιπάς - PlantBox , Μιχάλης Φιλιππίδης - ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, Μαρία Χατζησταύρου –Ferryhopper.

Keywords
Αναζητήσεις
reload greece biomimetic
Τυχαία Θέματα