Οδηγίες από τον Λευκό Οίκο περιμένουν οι εμπορικοί εκπρόσωποι στην Κίνα

Οι διαπραγματευτές στις εμπορικές συνομιλίες των ΗΠΑ με την Κίνα δήλωσαν την Τετάρτη ότι θα αναφέρουν τις λεπτομέρειες της συνάντησης στο Λευκό Οίκο και θα αναμένουν περαιτέρω καθοδήγηση σχετικά με το πως θα προχωρήσουν οι εμπορικές συνομιλίες.

Η δήλωση έρχεται μετά την ολοκλήρωση των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ. Και οι δύο χώρες έχουν εμπλακεί σε μια εμπορική διαμάχη από πέρυσι, επιβάλλοντας δασμούς αξίας δισεκατομμυρίων

δολαρίων στα εισαγόμενα αγαθά ο ένας του άλλου.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αυτή την εβδομάδα, οι αξιωματούχοι συζήτησαν «τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές στην Κίνα» σε θέματα όπως η κλοπή στον κυβερνοχώρο, η πνευματική ιδιοκτησία καθώς και η δέσμευση της Κίνας να αγοράσει ένα σημαντικό μέρος αγροτικών, ενεργειακών, μεταποιημένων και άλλων προϊόντων και υπηρεσιών από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Αναλυτικά η πλήρης δήλωση

«Στις 7-9 Ιανουαρίου, μια επίσημη αντιπροσωπεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Αντιπρόσωπο Εμπορίου των ΗΠΑ, Jeffrey Gerrish, πραγματοποίησε συναντήσεις στο Πεκίνο με Κινέζους αξιωματούχους για να συζητήσουν τρόπους για την επίτευξη δικαιοσύνης, αμοιβαιότητας και ισορροπίας στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας. Οι αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης την ανάγκη για οποιαδήποτε συμφωνία που να προβλέπει πλήρη εφαρμογή, υπό τον όρο της συνεχούς επαλήθευσης και της αποτελεσματικής επιβολής.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας που επετεύχθη από τον Πρόεδρο Donald J. Trump και τον Πρόεδρο Xi Jinping στο Μπουένος Άιρες για μια εκεχειρία 90 ημερών, με σκοπό την επίτευξη των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών στην Κίνα όσον αφορά την αναγκαστική μεταφορά τεχνολογίας, την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, τα μη δασμολογικά εμπόδια, εισβολές στον κυβερνοχώρο και κλοπή εμπορικών μυστικών για διαφημιστικούς σκοπούς, τις υπηρεσίες και τη γεωργία.

Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν επίσης στην υπόσχεση της Κίνας να αγοράσει μια σημαντική ποσότητα γεωργικών, ενεργειακών, μεταποιημένων και άλλων προϊόντων και υπηρεσιών από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφεραν τη δέσμευση του Προέδρου Trump να αντιμετωπίσει το επίμονο εμπορικό μας έλλειμμα και να επιλύσει διαρθρωτικά ζητήματα, προκειμένου να βελτιωθεί το εμπόριο μεταξύ των χωρών μας.

Η αντιπροσωπεία θα υποβάλει αναφορά για να λάβει οδηγίες σχετικά με τα επόμενα βήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα