ΠΟΕΔΗΝ: Τρέμουν από το κρύο οι ασθενείς στα νοσοκομεία


Συνεχίζεται το κύμα ψύχους στα... νοσοκομεία. Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), μετα τις πολικές θερμοκρασίες λόγω χαλασμένων καλοριφέρ και κλιματιστικών στο μαιευτήριο "Έλενα Βενιζέλου", στην ίδια κατάσταση βρίσκονται τα νοσοκομεία Άρτας και το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόβλημα με τη θέρμανση καταγγέλθηκε και στη Μοναδα Μεσογειακής Αναιμίας στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας.

Επανερχόμενη στο θέμα η ΠΟΕΔΗΝ, μετα τις ανακοινώσεις

περί ψευδών καταγγελιών απο τη διοικηση του μαιευτηρίου, επιμένει στα προβλήματα θέρμανσης που καταγραφηκαν στο μεγαλο νοσοκομείο της Αττικής αλλά και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, τις τελευταίες ημέρες.

"Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ έγινε την Παρασκευή 4/1/2019 και είναι απολύτως ακριβής. Μετά την καταγγελία μας για επικοινωνιακούς λόγους έγιναν προσπάθειες βελτίωσης της κατάστασης στις Υγειονομικές Μονάδες που ανακοινώσαμε ότι έχουν προβλήματα θέρμανσης. Εάν δεν είχε γίνει η καταγγελία τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα σήμερα. Όμως τα προβλήματα συνεχίζουν να υφίσταται και είναι μεγάλα. Τρέμουν από το κρύο οι ασθενείς" τονίζει σε ανακοινωση η Ομοσπονδία.

Ειδικότερα, και όπως αναφέρει στο "Έλενα Βενιζέλου" επιδιορθώθηκαν προσωρινά τα κλιματιστικά στην αίθουσα τοκετού. "Δούλευαν τα συνεργεία δύο ημέρες μετά την καταγγελία μας για να τα φτιάξουν. Είναι όμως διαλυμένα τα κλιματιστικά και σε λίγες ημέρες θα ξαναχαλάσουν. Όπως εξάλλου βεβαιώνει η εταιρεία που της ανατέθηκε η συντήρησή τους" επισημαίνεται.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, προβλήματα όμως συνεχίζουν να υφίστανται στους εξής χώρους: Στο Τμήμα ανάνηψης, έξω από το χειρουργείο, στο Παιδοχειρουργικό, στο χειρουργείο Β' απόξεσης, στον εξωτερικό χώρο παραλαβής ασθενών στα ΤΕΠ, στο Εξωτερικό Παιδιατρικό ιατρείο.

Θέρμανση με το...δελτίο στο νοσοκομείο Άρτας

Τον συνδυασμό των πολικών θερμοκρασίων στην Άρτα με την έλλειψη πετρελαίου στο νοσοκομείο βιώνουν τις τελευταίες ημέρες οι ασθενείς και οι εργαζομενοι. Τις καταγγελίες κάνει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσηλευτικού Ιδρυματος. Ειναι χαρακτηριστικό ότι για να επαρκέσει το πετρέλαιο το οποίο το προμηθεύονται καθε μέρα με απευθείας αναθέσεις, το καλοριφέρ λειτουργεί δεκα ώρες την ημέρα!

"Σχεδόν μια εβδομάδα έχει περάσει με πολικές θερμοκρασίες στο νομό Άρτας και η κατάσταση θέρμανσης στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ του νομού είναι προβληματική.

Η κεντρική λειτουργία της θέρμανσης περιορίζεται στις 10 ώρες το 24ωρο, ενώ η παροχή ζεστού νερού σταματάει στις 11 το βράδυ.

Η προμήθεια πετρελαίου για τις ανάγκες του Νοσοκομείου γίνεται με διαδικασίες καθημερινών αναθέσεων, χωρίς να καλύπτονται πλήρως ούτε καν οι άμεσες ανάγκες καθώς στις διαγωνιστικές διαδικασίες δεν συμμετέχουν οι πρατηριούχοι και οι εταιρείεςπαροχής και διανομής πετρελαίου.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις κλινικές του Νοσοκομείου, του οποίου η κάλυψη αυτή την περίοδο αγγίζει σε ποσοστό κατά μέσο όρο το 90%, αναγκάζονται να φέρνουν θερμαντικά σώματα από τα σπίτια τους, ενώ προσπαθούν με οποιοδήποτε μέσο να περιορίσουν τις απώλειες θέρμανσης του κτιρίου" καταγγέλλει το Σωματείο.

Παγωμένο και το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου

Την έλλειψη πετρελαίου αναφέρουν σε έγγραφο τους προς την ΠΟΕΔΗΝ, και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου. Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, η δομη δεν μπορει να προμηθευτεί πετρέλαιο ώστε να λειτουργήσει το συστημα θέρμανσης. Κι αυτό διότι οι προμηθευτές αρνούνται λόγω αφερεγγυότητας του Κεντρου Υγείας και της Υγειονομικής Περιφέρειας στις αποπληρωμές της.

Keywords
Τυχαία Θέματα