Οδεύει προς χρεοκοπία η Weinstein Co

Η Weinstein Co. ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση χρεοκοπίας, στην προσπάθειά της να διασώσει τα περιουσιακά της στοιχεία στον τομέα της ψυχαγωγίας από τα οικονομικά προβλήματα που έχουν ανακύψει μετά τις κατηγορίες που εκτοξεύουν η μια μετά την άλλη γυναίκες ηθοποιοί του Χόλιγουντ κατά του συνιδρυτή της εταιρείας Harvey Weinstein για σεξουαλική παρενόχληση και, σε κάποιες περιπτώσεις, για βιασμό.

Το ΔΣ απέτυχε να πουλήσει το κινηματογραφικό στούντιο σε επενδυτές υπό την Maria Contreras-Sweet, επικεφαλής της Διοίκησης Μικρών Επιχειρήσεων (Small Business

Administration) από το 2014 – 2017.

Η εταιρεία κατηγόρησε την ομάδα των επενδυτών για την κατάρρευση μιας συμφωνίας ύψους 500 εκατ. δολ. με τον δισεκατομμυριούχο Ron Burkle και όπως αναφέρει σε επιστολή της προς την Contreras-Sweet και τον Burkle, μετά τον τορπιλισμό της συμφωνίας η μόνη λύση είναι μια συντεταγμένη χρεοκοπία. suit against Harvey Weinstein here.

Υπενθυμίζεται ότι ο Weinstein, που αντιμετωπίζει σωρεία κατηγοριών για επιθέσεις που χρονολογούνται από το 1970, εκδιώχθηκε από το στούντιο τον Οκτώβριο του 2017 μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων από γυναίκες που τον κατηγορούν στους New York Times και στο περιοδικό New Yorker. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Μετά την αποχώρηση του Weinstein’s departure, η Colony Capital του Tom Barrack ακύρωσε τα σχέδια για ένεση ρευστότητας στην εταιρεία, ενώ τερματίστηκαν και οι διαπραγματεύσεις με τη Fortress Investment Group LLC για την παροχή 35 εκατ. δολ. ως ανάσα ζωής.

Η τράπεζα AI International Holdings σε αγωγή που κατέθεσε αναφέρει πως η αποχώρηση του Weinstein από την εταιρεία και οι λόγοι αυτής αποτελούν πιστωτικό γεγονός για το δάνειο 45 εκατ. δολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα