Ράλι στις ευρωαγορές με οδηγό τις μετοχές τεχνολογίας

Σημαντική ώθηση δίνουν οι καλές επιδόσεις των μετοχών τεχνολογίας τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,74% με όλους τους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό πρόσημο.

Νωρίτερα, ο FTSE100 +0,30%, o DAX +0,57%, o CAC40 +0,60%, o FTSE MIB +0,24%, o IBEX35 +0,36%

Οι μετοχές τεχνολογίας σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη με άνοδο για τον κλάδο πάνω από 1,3%, μετά την ανακοίνωση των χρονοδιαγραμμάτων για την υιοθέτηση των δικτύων επόμενης γενιάς 5G από τις μεγάλες εταιρείες

τηλεπικοινωνιών. Η μετοχή της Temenos Group, της Ericsson και της Nokia σημείωσαν άνοδο άνω του 3% αμέσως μετά το άνοιγμα.

Σε μεμονωμένες μετοχές, η Porsche ενισχύθηκε σημαντικά άνω του 3% νωρίτερα. Η γερμανική . Deutsche Bank αναθεώρησε προς τα πάνω τη σύσταση της μετοχής της από hold σε buy με τη μετοχή της να ενισχύεται νωρίτερα κατά 0,4%

Η Hiscox στη Βρετανία ανακοίνωσε πτώση άνω του 90% στα προ φόρων κέρδη για το σύνολο του έτους, λόγω κόστους ρεκόρ σε ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές που οφείλεται στις πολλές φυσικές καταστροφές και τις αποζημιώσεις που απορρέουν από αυτές. Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε πτώση σχεδόν 5%.

Στην Ασία οι αγορές έκλεισαν με κέρδη συνεχίζοντας το θετικό momentum των αγορών στις ΗΠΑ που την Παρασκευή κατέγραψαν ράλι.

Οι διαχειριστές χρημάτων σε διεθνές επίπεδο ετοιμάζονται για μια εβδομάδα που θα είναι γεμάτη με στοιχεία που σχετίζονται με την πορεία του πληθωρισμού, καθώς και γεγονότα όπως η αυριανή ομιλία του νέου προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία την Πέμπτη, καθώς και τον δείκτη PCE, που αποτελεί στοιχείο – κλειδί αναφορικά με τον πληθωρισμό για τη Fed, που δημοσιοποιείται επίσης την Πέμπτη.

Πίσω στην Ευρώπη αναμένονται σήμερα αποτελέσματα από Associated British Foods, Bunzl, Bank of Ireland και Luxottica.

Σε άλλα επιχειρηματικά νέα, η Revolut είναι η πρώτη ψηφιακή τράπεζα που δεν έχει μηνιαίες ζημιές, σύμφωνα με το Reuters.

Στο μεταξύ, η αυτοκινητοβιομηχανία Daimler επενδύει 2 δισ. δολ. σε εργοστάσιο στην Κίνα μαζί με την BAIC.

Στις πολιτικές εξελίξεις, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και το κόμμα της CDU αναμένεται σήμερα να εγκρίνει συμφωνία συνεργασίας με τους Σοσιαλδημοκράτες για τον περίφημο μεγάλο συνασπισμό. Στην Ιταλία ετοιμάζονται για τις εθνικές εκλογές της επόμενης Κυριακής . Ο κεντροδεξιός Σίλβιο Μπερλουσκόνι μίλησε στο Μιλάνο για πάνω από δυο ώρες ενώπιον 1000 ψηφοφόρων.

Στο μεταξύ, στο υψηλότερο σημείο από τις 7 Φεβρουαρίου ενισχύθηκαν σήμερα οι τιμές τπυ μαύρου χρυσού, μετά την ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας ότι θα συνεχίσει να περιορίζει τις εξαγωγές σεβόμενη τη συμφωνία του ΟΠΕΚ που έχει στόχο την αύξηση των τιμών.

Το μπρεντ ενισχύθηκε 0,2% στα 67,47 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αργό τύπου WTI ενισχύθηκε 0,4% στα 63,80 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα