ΟDDO: Σύσταση αγοράς για τα ομόλογα της Intralot

του Δημήτρη Παφίλα

Σύσταση αγοράς για τα ομόλογα της Intralot (λήξης 2021-2024) εξέδωσε σε έκθεσή της, η εξειδικευμένη εταιρεία ομολόγων Oddo BHF. Όπως σημειώνει στον τίτλο της ανάλυσης του ο κ. M. Kogge, ο «λάθος ύποπτος», οι αποδόσεις των ομολόγων δεν συνδέονται με τα αξιοπρεπή θεμελιώδη και δίνουν υποστήριξη στην σύσταση αγοράς της ODDO. Στην έκθεση τονίζεται ότι, παρά τις περιορισμένες ειδήσεις οι

τιμές των ομολόγων της Intralot έπεσαν απότομα από τον Μάιο, σημειώνοντας τις υψηλές ανησυχίες για την έκθεση του ομίλου στις αναδυόμενες αγορές, τις υψηλές δαπάνες κεφαλαίου για το Ιλινόις και τις ζημιές στα συμβόλαια σε Ν. Καρολίνα, Μαρόκο και Ελλάδα. Η πτώση, η οποία επιταχύνθηκε από τα μέσα Ιουνίου συνέβη εν μέσω ενός κύματος καταστροφής εναντίον άλλων περιφερειακών εκδοτών (κάποιοι έκαναν συγκρίσεις με την ελληνική Folli- Follie).

Tα δυο ομόλογα της Intralot διαπραγματεύονται με εντυπωσιακές αποδόσεις (10,8% για το 2024 και 13,4% για το 2021). Ομολογουμένως, όπως προσθέτει η ανάλυση, η Intralot βρίσκεται μέσα σε μια δύσκολη φάση, με μια καθαρή κορύφωση του δανεισμού εξαιτίας μιας σειράς ερωτημάτων ( ανανέωση συμβολαίου στην Τουρκία, Ιλινοϊς). Η Oddo επισημαίνει ότι, υπάρχει περιορισμένη ορατότητα λόγω της διακυβέρνησης και των ρίσκων πτώσης στις αναδυόμενες αγορές και γι αυτό τον λόγο δικαιολογείται ένα premium στο spread των ομολόγων.

Η αρχική σύσταση της Oddo ήταν περιορισμός για το ομόλογο λήξης 2024 καθώς θεωρούσε ότι, όλα τα ρίσκα ήταν αναποτελεσματικά και αναλυτικά αποτυπωμένα στην τιμή. Σήμερα, η εταιρεία εξέδωσε την σύσταση αγοράς καθώς τα σημερινά spreads που υποδεικνύουν default δεν είναι δικαιολογημένα αφού τα θεμελιώδη παραμένουν αξιοπρεπή, όπως και η ορατότητα, χάρις το ανθεκτικό και συμβολαιοποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο. Γι΄ αυτό τον λόγο η ODDO άλλαξε την σύσταση της σε αγορά για τα ομόλογα του 2024 και επαναβεβαίωσε την αγορά για τα ομόλογα του 2021. Η ανάλυση υπογραμμίζει ότι η επέκταση στις ΗΠΑ ( αθλητικό στοίχημα ) βελτιώνει το προφίλ ρίσκου, αλλά αρχικά θα βελτιώσει την ρευστότητα.

Εν τω μεταξύ, η Intralot παραμένει σε θετική τάση στις αναδυόμενες αγορές. Η Oddo θεωρεί ότι, η εξελισσόμενη απελευθέρωση του στοιχήματος είναι μια απέραντη και αξιόπιστη ευκαιρία καθώς η Intralot θα μπορούσε να μοχλεύσει τις υφιστάμενες σχέσεις της με τις αμερικανικές πολιτείες και την αναγνωρισμένη προσφορά της στο αθλητικό στοίχημα. Η Oddo αναμένει ένα δύσκολο 2018 από πλευράς ebidta, αλλά αργότερα το 2019 θα έλθει μια προοδευτική βελτίωση στην παραγωγή ρευστότητας κυρίως λόγω του Ιλινόις.

Keywords
Τυχαία Θέματα