Ο Τραμπ στηρίζει 16χρονο που μηνύει για $250 εκατ. την Washington Post

Το αστρονομικό ποσόν των $250 εκατ. ζητά με αγωγή του από την εφημερίδα Washington Post ο 16χρονος μαθητής Νικ Σάντμαν από το Κόβινγκτον του Κεντάκι.

Ο Σάντμαν, που φοιτά σε καθολικό λύκειο, κατηγορεί την εφημερίδα του Τζεφ Μπέζος για συκοφαντία και στην αγωγή του αναφέρει πως η Washington Post λανθασμένα σε άρθρο της έγραψε πως ο μαθητής προέβη σε ρατσιστικές πράξεις και συγκρούστηκε με ακτιβιστή για τα δικαιώματα των αυτόχθονων Αμερικανών τον Ιανουάριο κοντά στο Μνημείο του Λίνκολν, στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με την αγωγή κατά

της εφημερίδας, που κατατέθηκε την Τρίτη, ο νεαρός «στοχοποιήθηκε λανθασμένα και υπέστη bullying» στο άρθρο της επειδή σε σχολική εκδρομή στην Ουάσινγκτον για να συμμετάσχει στην ετήσια εκδήλωση εναντίον των εκτρώσεων «March for Life» φορούσε καπέλο με το προεκλογικό σύνθημα του Τραμπ «Make America Great Again» (Να κάνουμε την Αμερική ξανά μεγάλη) και έδειχνε έτσι τον προτίμησή του στον Αμερικανό πρόεδρο. Ο Ντόναλντ Τραμπ και η εφημερίδα, που το 2013 αγόρασε ο Τζεφ Μπέζος για $250 εκατ., έχουν μια σχέση «εχθρική» αφού συχνά η Washington Post με άρθρα της επικρίνει τον πλανητάρχη.

Η φωτογραφία από το επεισόδιο με τον 16χρονο και τον 64χρονο Αμερικανό αυτόχθονα ακτιβιστή Νάθαν Φίλιπς απεικονίζει τον μαθητή να κοιτάζει επίμονα τον Φίλιπς ενώ εκείνος παίζει το τύμπανό του.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ (protothema.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα