Ο Θεοχάρης, ο Μπουραντάς και η Ελλάδα που ποτέ δεν αλλάζει ....

Ας δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά με τα δυο παρακάτω περιστατικά:

Περιστατικό πρώτο:

Την Τετάρτη το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών (φημολογείται ότι στον επικείμενο ανασχηματισμό θα αποχωρήσει από τη θέση του ) σε συνάντηση που είχε με τον τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχαρη του ανακοινώνει ότι θα πρέπει να παραιτηθεί.

Η θέση του γενικού γραμματέα θεσμοθετήθηκε από την τρόικα με την σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία η θέση αυτή είναι ημιαυτόνομη και είναι 5ετούς

θητείας. Οπως γίνεται άλλωστε σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη. Ο κ. Θεοχάρης διορίστηκε σε αυτή τη θέση τον Ιανουάριο του 2013. Και 18 μήνες αργότερα του ανακοίνωσαν οτι πρεπει να παραιτηθεί . Η πρόσληψη του υποτίθεται οτι εγινε με καθαρά ιδιωτικοοικονομικα κριτήρια . Το εαν έκανε λάθη ο ιδιος η οχι αυτο το ξέρουν οι κυβερνώντες . Ομως το θεμα ειναι αλλο.

Χθες ρώτησα μερικούς σοβαρούς ανθρώπους εαν θα τους ενδιέφερε μια τετοια θεση. Η απάντηση ηταν κατηγορηματική . ΟΧΙ. Τους λόγους εύκολα τους καταλαβαίνει κάποιος ειδικα μετα τα χθεσινά γεγονότα . Αφήστε που ήδη ξέρουμε απο τωρα τον αντικατάστατη του . Οι φήμες λένε οτι θα ειναι νυν στέλεχος της κυβέρνησης.

Περιστατικό δεύτερο

Ο καθηγητής Δημήτρης Μπουραντας συγγραφει και εκδίδει ενα βιβλίο πριν απο 16 -17 χρονια δηλαδη πριν καλα καλα εμφανιστεί το Ίντερνετ . Η πολιτεία επέλεξε το βιβλίο αυτο να διδάσκεται στα σχολεία και για τη ακρίβεια στην Γ Λυκείου ως ύλη πανελλαδικών εξεταςεων. Οπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο καθηγητής πριν απο λίγα χρονια επι πρωθυπουργίας Γ.Παπανδρεου είχε ζητήσει απο το υπουργείο παιδείας να επικαιροποιήσει το βιβλίο αλλα ουδείς του έδωσε σημασια. Είτε λεει αλήθεια είτε οχι ο κ. Μπουραντας (περί της επικαιροποίησης ) προφανώς κανεις στο υπουργείο παιδείας δεν θεώρησε σωστό να προβεί είτε στην κατάργηση είτε στην επικαιροποίηση του . Άρα οι μαθητές διδάσκονται ενα βιβλίο και μάλιστα εξετάζονται σε αυτο κατα την διάρκεια των πανελληνίων εξεταςεων που σημερα ειναι βέβαιο οτι δεν εχει καμμια χρησιμότητα .

Επι της ουσίας στην Ελλαδα τίποτα δεν αλλάζει....

Blogger Γιώργος Δημητρομανωλάκης
Keywords
Τυχαία Θέματα