Ο Πούτιν ανοίγει τα "σεντούκια" του κρατικού πλούτου - Η κεντρική τράπεζα προστατεύει τα αποθέματα

Η Ρωσία δεν πρόκειται να συνεχίσει να κλιμακώνει τη μάχη της εναντίον του πληθωρισμού. Τα αποθεματικά και η αποδέσμευση του ρουβλίου καθορίζουν τα όρια στα οποία μπορεί να φτάσει.

Οι αρχές προσπαθούν να βρουν έναν νέο τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν να καλύψουν το προϋπολογιστικό έλλειμμα της χώρας, ακόμη κι αν ο τρόπος αυτός "πλημμυρίζει" την αγορά με χρήματα. Για τώρα, η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να τυπώνει ρούβλια όταν η κυβέρνηση συνεχίζει

να κάνει αναλήψεις ξένου συναλλάγματος, αντί να τα μετατρέπει μέσω της ελεύθερης αγοράς.

Οι πωλήσεις μπορεί να αποτρέψουν μία συγκέντρωση ρευστότητας η οποία απειλεί προς αύξηση του πληθωρισμού. Το ρίσκο έγκειται στο ότι μπορεί να προκληθεί αστάθεια στο ρούβλι και να απειληθούν τα αποθεματικά ξένου συναλλάγματος τα οποία αποτελούσαν και το "φράγμα" ενάντια στον οικονομικό πόνο που προκαλούν οι κυρώσεις της Δύσης και η πετρελαϊκή κρίση. Μέσω του τυπώματος ρουβλίων για το ρωσικό ΥΠΟΙΚ, και αποδέσμευση κεφαλαίων ξένου συναλλάγματος στο δικό της λογαριασμό, η κεντρική τράπεζα έχει κρατήσει τα αποθεματικά αυτά σχεδόν σταθερά, ακόμη και τη στιγμή που το ταμείο πλούτου έχει μειωθεί κατά το ήμισυ από το 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα