Ο πολιτικός που συντονίζει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, εξελέγη πρόεδρος της χώρας

Ο πολιτικός άνδρας που συντονίζει την επερχόμενη προσχώρηση της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ κέρδισε τις προεδρικές εκλογές της χώρας, νικώντας μια υποψήφια που είναι αντίθετη ακόμα και με την αλλαγή ονόματος.

Ο Stevo Pendarovski κέρδισε με 52% την ψηφοφορία για πρόεδρο της χώρας, που έγινε την Κυριακή, σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή, με καταμετρημένο

το 99% των εκλογικών τμημάτων. Η υποψήφια της εθνικιστικής αντιπολίτευσης Gordana Siljanovska Davkova είχε 45 τοις εκατό.

Η ψηφοφορία αποτέλεσε πρόκριμα για τις προσπάθειες ένταξης της χώρας στον Οργανισμό του Βορειοατλαντικού Συμφώνου και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ρυμουλκείται προκειμένου να της ασκηθεί επιρροή μεταξύ Ρωσίας και Δύσης. Ο Pendarovski, πρώην σύμβουλος πολιτικής της προεδρίας, εξελέγη υποστηριζόμενος από τον πρωθυπουργό Zoran Zaev και δεσμεύθηκε να προωθήσει το κράτος των 2 εκατομμυρίων προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού προηγουμένως είχε λάβει το πράσινο φως, προκειμένου να συμμετάσχει στη στρατιωτική συμμαχία τον Φεβρουάριο.

"Το αποτέλεσμα αυτών των προεδρικών εκλογών είναι εγγύηση για την πορεία προς τα εμπρός για όλους εμάς ως άνθρωποι, ως οικογένειες, ως χώρα στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου ανήκουμε", δήλωσε ο Pendarovski μετά τη νίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα