Δεν καθηλώνει τα αεροσκάφη Sukhoi η Ρωσία

Η Ρωσία δεν βλέπει κανένα λόγο να καθηλώσει τα ρωσικά αεροσκάφη Sukhoi Superjet 100, παρά το γεγονός ότι ένα από τα αεροπλάνα ξέσπασε σε φλόγες κατά τη διάρκεια μιας προσγείωσης σκοτώνοντας 41 άτομα, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Μεταφορών της χώρας.

Το ατύχημα της Κυριακής αποτελεί η τελευταία σοβαρή οπισθοδρόμηση για το αεροπλάνο, το πρώτο νέο αεροπορικό επιβατικό αεροσκάφος που αναπτύχθηκε στη Ρωσία από

την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και ένα αεροσκάφος που κράτησε η Μόσχα ως απόδειξη ότι μπορεί να παράγει δικά της, υψηλής ποιότητας πολιτικά επιβατικά αεροσκάφη.

Οι ερευνητές προσπαθούν να μάθουν μαζί το γιατί το αεροσκάφος Aeroflot, το οποίο πετούσε από τη Μόσχα στη βόρεια ρωσική πόλη Μούρμανσκ, αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει έκτακτη προσγείωση και γιατί αυτή η προσγείωση πήγε τόσο άσχημα.

Διάφορες εκδοχές εξετάζονται, συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής αποτυχίας, του ανθρώπινου λάθους και των κακών καιρικών συνθηκών.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου εάν τα αεροσκάφη Sukhoi πρέπει τώρα να καθηλωθούν εν αναμονή του αποτελέσματος της έρευνας, ο Yevgeny Ditrikh, υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας, δήλωσε:

«Δεν υπάρχουν λόγοι για κάτι τέτοιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα