Ο Μνούχιν διαβεβαιώνει για την ανεξαρτησία της FED, συνεπώς τα futures ανεβαίνουν...

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών μετοχών αυξήθηκαν, δίνοντας το σήμα ότι ο δείκτης S&P500 θα ανακάμψει, μετά τη χειρότερη εβδομάδα από το 2011, καθώς οι επενδυτές υποθέτουν ότι το ξεπούλημα πήγε πολύ μακριά, πολύ γρήγορα.

Τα συμβόλαια για τον S&P 500 αυξήθηκαν 0,6% στις 8:45 π.μ. στο Λονδίνο, επεκτείνοντας τα προηγούμενα κέρδη τους και όντας σε καλό δρόμο για να σταματήσουν τη μεγαλύτερη διολίσθηση σε ένα χρόνο παρά το ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές που διαπραγματεύονται χαμηλότερα μετά το άνοιγμα. Τα συμβόλαια Dow Jones Industrial

Average κέρδισαν 0,5%, ενώ οι συμβάσεις Nasdaq 100 αυξήθηκαν κατά 0,8%.

Η Stoxx Europe 600 υποχώρησε κατά 0,4%, οδηγήθηκε χαμηλότερα από τις τράπεζες, το λιανικό εμπόριο και τα προσωπικά και οικιακά προϊόντα. Όλοι οι τομείς ήταν στο κόκκινο σε μια ημέρα διαπραγμάτευσης που κυριάρχησαν οι "σορτάκηδες" καιχαρακτηρίστηκε από χαμηλή ρευστότητα και συνεχιζόμενες ανησυχίες για την ανάπτυξη και τα επιτόκια.

Οι επενδυτές που χτυπήθηκαν από μια πολύμηνη πτώση στις αμερικανικές μετοχές φάνηκε ότι θα βρισκόταν σε φάση ανάκτησης πριν από τις αργίες, ακόμη και όταν ο θόρυβος συνεχίζει να μαστίζει τις αγορές. Ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin διαβεβαίωσε τις αγορές το Σαββατοκύριακο ότι ο Πρόεδρος Donald Trump δεν σκοπεύει να αποβάλει τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Jerome Powell, μια έκθεση που προσέθεσε στις ανησυχίες της Wall Street για τον εμπορικό πόλεμο, την αύξηση των επιτοκίων και το shut down της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα