Ο Γκωγκέν που κόστισε πανάκριβα σε Ρώσο Κροίσο

Όταν ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, Dmitry Rybolovlev, πλήρωνε 54 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει ένα τοπίο του Γκωγκέν τον Ιούνιο του 2008, δεν θα μπορούσε ασφαλώς να φανταστεί ότι θα έχανε το 74% της αξίας αυτής του της επένδυσης, λίγα χρόνια μετά.

Την Τρίτη, ο συγκεκριμένος πίνακας του 1892 απέφερε 20,3 εκατ. στερλίνες, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας, κατά την πώλησή του από τον οίκο Κρίστις. Ο Rybolovlev θα «καθαρίσει» περί τα 22 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την τιμή που «χτυπήθηκε» ο πίνακας.

Ο οίκος δημοπρασιών είχε υπολογίσει την αξία του πίνακα από 15 εκατ.-22,4

εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγοραστής είναι πελάτης της προέδρου του τομέα του οίκου Κρίστις στην Ασία.

Ο Rybolovlev έδωσε προς πώληση άλλα τρία έργα Τέχνης. Ενας Ρόθκο θα τεθεί προς πώληση στις 7 Μαρτίου.

Ο μεγιστάνας με περιουσία που εκτιμάται στα 9,8 δισ. δολάρια, έχει επενδύσει συνολικά 2 δισ. δολ. σε 38 έργα Τέχνης, από Ντα Βίντσι μέχρι Πικάσο, τους οποίους απέκτησε ιδιωτικά από τον έμπορο τέχνης, Yves Bouvier. Πριν από δύο χρόνια ο Rybolovlev κατέθεσε μήνυση κατά του Bouvier, καθώς ισχυρίστηκε ότι τον χρέωσε 1 δισ. δολάρια παραπάνω από ό,τι έπρεπε.

Από τότε άρχισε να πουλά τα έργα που απέκτησε, μερικά σε τιμές ρεκόρ. Ηδη έχει πουλήσει τρία με ζημιά που υπολογίζεται στα 100 εκατ. δολάρια. Τα πέντε έργα που δημοπρατεί ο οίκος Κρίστις, εκτιμάται ότι θα πωληθούν κάτω από τις τιμές αγοράς τους και ότι θα διευρύνουν τις απώλειες για τον Ρώσο μεγιστάνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα