Κέρδη στο Χρηματιστήριο - Πάνω από τις 650 μονάδες ο ΓΔ

Ισχυρά κέρδη με το «καλημέρα» στο Χρηματιστήριο Αθήνων στέλνουν τον Γενικό Δείκτη πάνω από το ψυχολογικό όριο των 650 μονάδων, με στήριξη από τον τραπεζικό κλάδο.

Συγκεκριμένα ο Γενικός Δείκτης στη 1 το μεσημέρι ενισχυόταν κατά 1,6% στις 656 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει άνοδο κατά 1,7%. Ο τραπεζικός κλάδος πραγματοποιεί ράλι της τάξης του 4%.

Οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις ωστόσο παραμένουν προσηλωμένοι στην πορεία της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης για τη β' αξιολόγηση και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Στο

ταμπλό, κέρδη 4% για την Alpha, 5% για την Εθνική, 3,2% για την Πειραιώς και 3% για την Eurobank. Με άνοδο 1,8% Jumbo και ΟΤΕ ενώ οριακές απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των: ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος και ΜΕΤΚΑ.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων εμφανίζουν οριακή αποκλιμάκωση, παραμένοντας ωστόσο άνω του τεχνικού ορίου του 7%. Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώνεται κατά 2 μονάδες βάσης στο 7,145% και του 2ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 0,5 μονάδες βάσης στο 8,213%.

Keywords
Τυχαία Θέματα