Ο Γ. Καμίνης συζήτησε για τα δικαιώματα προσφύγων και αστέγων με τον Ν. Μούιζνιεκς

Για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην αιχμή του προσφυγικού ζητήματος και της οικονομικής λιτότητας στη χώρα μας, συζήτησαν στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νιλς Μούιζνιεκς.

«Συζητήσαμε τη στρατηγική που ακολουθούμε στα ζητήματα του προσφυγικού, της φτώχειας και της αστεγίας, με άξονα τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της

πόλης. Μόνο μια τέτοια ισορροπημένη πολιτική μπορεί να είναι φραγμός στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Συζητήσαμε βεβαίως και το μεγάλο πρόβλημα της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Καμίνης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Προσφύγων και Μεταναστών του δήμου Αθηναίων, Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος ανέλυσε στον Επίτροπο το σχέδιο της δημοτικής αρχής, τόσο για την προσωρινή στέγαση των προσφύγων και τις δράσεις ένταξης, όσο και για την ενθάρρυνση νέων κυρίως ανθρώπων να επιστρέψουν ως μόνιμοι κάτοικοι στην Αθήνα.

Από την πλευρά του, ο κ. Μούιζνιεκς σημείωσε μεταξύ άλλων: «Με χαρά άκουσα την εμπλοκή της πόλης της Αθήνας, στη δημιουργία και λειτουργία δομών Φιλοξενίας για τους Πρόσφυγες. Και, βεβαίως, άκουσα με μεγάλη προσοχή τις μεγάλες προκλήσεις που υπάρχουν όσον αφορά την αποφυγή της γκετοποίησης των ομάδων αυτών, καθώς και ποιά είναι τα συγκεκριμένα προγράμματα, ώστε κάτι τέτοιο να αποφευχθεί».

Ο ίδιος εξέφρασε το ενδιαφέρον του και για τα δικαιώματα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και πως αυτά τα δικαιώματα έχουν θιγεί με τις πολιτικές λιτότητας, κυρίως στην πορεία της αποϊδρυματοποίησης ατόμων με ψυχικά προβλήματα, «που κινδυνεύουν», όπως είπε, «να καταλήξουν άστεγοι και αβοήθητοι στους δρόμους».

Keywords
Τυχαία Θέματα