Ο εμπορικός πόλεμος μειώνει τις αναπτυξιακές προοπτικές της Γερμανίας

Η οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας δυσχεραίνεται από περιορισμούς στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του αυξανόμενου προστατευτισμού που δημιουργεί αβεβαιότητα σχετικά με τις παγκόσμιες προοπτικές, σύμφωνα με πέντε από τα κορυφαία ερευνητικά ινστιτούτα του μεγάλου αυτού ευρωπαϊκού κράτους.

Σε μια έκθεση για τη γερμανική κυβέρνηση, τα ινστιτούτα μείωσαν την πρόβλεψη ανάπτυξης του 2018 σε 1,7% από 2,2%. Αυτό είναι κάτω από τη συναίνεση που κατεγράφη στην μηνιαία έρευνα του Bloomberg και

θα σηματοδοτήσει τις πιο αναιμικές επιδόσεις από το 2015. Η πρόβλεψη για το επόμενο έτος μειώθηκε στο 1,9% από 2%.

Η ασθενέστερη ζήτηση για εξαγωγές και η έλλειψη εργατικού δυναμικού επιβαρύνουν τις προοπτικές ανάπτυξης, ενώ οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν εμπορικές συγκρούσεις, αστάθεια λόγω Brexit και δυνητική ιταλική κρίση χρέους, σύμφωνα με την έκθεση. Τα ίδια αυτά ζητήματα πλήττουν την ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ. Μια έκθεση που θα δημοσιοποιηθεί αργότερα την Πέμπτη θα περιλαμβάνει την πρόβλεψη ότι η οικονομική εμπιστοσύνη θα μειωθεί για ένατο συνεχόμενο μήνα.

"Η ανάκαμψη στη γερμανική οικονομία εισέρχεται στο έκτο έτος της, αλλά χάνει ταχύτητα", ανέφεραν τα ινστιτούτα. "Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για τη συνέχιση της παγκόσμιας επέκτασης".

Keywords
Τυχαία Θέματα