Μακρόν: «Καλοδεχούμενη η Βρετανία πίσω στην ΕΕ μετά από νέο δημοψήφισμα»

Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron δήλωσε ότι θα καλωσορίσει την Βρετανία πίσω αν οι ψηφοφόροι της θα αποφασίσουν σε δεύτερο δημοψήφισμα να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Σίγουρα", απάντησε ο Macron, όταν του ζητήθηκε απάντηση στο θέμα, σε συνέντευξη στο Bloomberg στη Σύνοδο Κορυφής για την αλλαγή του κλίματος στον πλανήτη, στη Νέα

Υόρκη την Τετάρτη.

Ερωτηθείς για την παραίτηση από την προσέλκυση τραπεζιτών του Λονδίνου στο Παρίσι, απάντησε: «Πρόκειται για την ιστορία, όχι για τα εγχώρια συμφέροντα», αν και επέμεινε ότι δεν είναι δική του ευθύνη να αποφασίσει αν η Βρετανία θα διεξαγάγει νέο δημοψήφισμα.

Μιλώντας στο περιθώριο του φόρουμ, ο Macron επέμεινε επίσης ότι δεν αποθαρρύνεται από τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων και σκοπεύει να συνεχίσει το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της γαλλικής οικονομίας.

"Έχω ένα μεγάλο πλεονέκτημα, δεν έχω ενδιάμεσες εκλογές, οπότε δεν επηρεάζομαι από δημοσκοπήσεις", δήλωσε ο Macron. "Πρέπει να μεταρρυθμίσω τη χώρα σε βάθος. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό", είπε, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει αλλαγές στον τομέα της ενέργειας, της ασφάλισης ανεργίας και του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Πάντως όλα αυτά, θα πρέπει να τα επιχειρήσει με μικρότερο πολιτικό κεφάλαιο. Τα ποσοστά λαϊκής έγκρισης της πολιτικής Macron έχουν πέσει γρηγορότερα και περισσότερο από ό, τι για τον προκάτοχό του σοσιαλιστή, τον Francois Hollande, στους πρώτους 16 μήνες της θητείας τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα