Ο άνθρωπος που «τρέχει» το πιο πετυχημένο fund, αποκαλύπτει τις καλύτερες επιλογές του

Ο άνδρας που τρέχει το fund με τις καλύτερες επιδόσεις στο σουηδικό χρηματιστήριο, λέει ότι αναμένει να συνεχίσει να πηγαίνει όλο και καλύτερα από τους ανταγωνιστές του, στοιχηματίζοντας στον κατασκευαστικό τομέα.

Ο Gustaf Sjogren, ο οποίος διαχειρίζεται το fund Norron Active (ένα από τα πέντε στην 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων ομάδα της Norron Asset Management) λέει ότι τίτλοι όπως η Atlas

Copco AB, η Volvo AB και η Trelleborg AB είναι οι καλύτερες επιλογές, δεδομένου ότι μπορούν να επωφεληθούν από μια οικονομική άνοδο.

Ο Sjogren, ο οποίος επικεντρώνεται στη σκανδιναβική αγορά, λέει ότι οι συνολικές αποδόσεις φέτος είναι πιθανό να είναι μέτριες, αλλά οι μετοχές που βασίζονται στην ανάκαμψη της παγκόσμιας παραγωγής πρόκειται να βελτιωθούν.

"Αυτή είναι πιο μακροχρόνια ανάκαμψη από ό, τι πιστεύουν πολλοί άνθρωποι", δήλωσε ο Sjogren σε συνέντευξή του στην έδρα της Norron στη Στοκχόλμη.

"Στο σημείο ανατροπής, δεν φτάνουμε όταν τα διάφορα συμβούλια λάβουν τις διάφορες ηλίθιες επενδυτικές αποφάσεις. Το σημείο αυτό δεν έχει έλθει", είπε. "Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να κλαίμε και να φωνάζουμε χωρίς λόγο", πρόσθεσε

Το ταμείο επενδύει σε 20 με 25 εταιρείες. Ο Sjogren δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το μέγεθος ή τον τομέα μιας επιχείρησης και τείνει να επενδύει κυρίως στη Σουηδία. Από τη δημιουργία του το 2011, το fund έχει κατά πολύ υψηλότερη απόδοση από τους ανταγωνιστές του και έχει τις καλύτερες αποδόσεις στην κατηγορία του σε τριετή και πενταετή ορίζοντα. Κατά το παρελθόν έτος, επέστρεψε περίπου 13 %. Η τριετής της απόδοση είναι μόλις πάνω από 41%.

Keywords
Τυχαία Θέματα