Ο Wilbur Ross κατηγορείται για υπεξαίρεση $120 εκατ.

Για υπεξαίρεση ύψους 120 εκατ. δολαρίων, μέσω της εταιρείας toy WL Ross και Co., κατηγορείται ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Ross κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε 120 εκατ. δολάρια από την προηγούμενη επενδυτική του εταιρεία, η οποία και πουλήθηκε στην Invesco το 2006.

Σύμφωνα με μαρτυρίες πρώην εργαζομένων του, εταιρεία

WL Ross φέρεται πως χρέωνε τους επενδυτές με πρόσθετα τέλη διαχείρισης, ενώ δεν πραγματοποιούσε την πληρωμή του απαιτούμενου ελάχιστου ποσοστού των τελών.

Η υπόθεση αυτή οδήγησε σε αγωγές και επιβολή προστίμων σε βάρος της εταιρείας του Ross από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ύψους 2,3 εκατ. δολαρίων τον Αύγουστο του 2016, για την είσπραξη περίπου 10,4 εκατ. δολαρίων από συμφωνίες με επενδυτές που ολοκληρώθηκαν την περίοδο 2001 και 2011.

Ωστόσο, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ αντέκρουσε τις πληροφορίες του Forbes αναφέροντας ότι πρόκειται ψευδείς φήμες, και μη επαληθεύσιμα στοιχεία, προσθέτοντας ότι κανένα ρυθμιστικό όργανο δεν έχει νομιμοποιήσει αυτές τις κατηγορίες εναντίον του Ross. Οι κατηγορίες εναντίον του Ross ονομάστηκαν μάλιστα "αβάσιμες" και "αποτέλεσμα προσωπικής vendetta".

Και ο Ross αντέκρουσε προσωπικά τους ισχυρισμούς του Forbes.

Keywords
Τυχαία Θέματα