Ο James Bond και η Adele «έσωσαν» την κερδοφορία της Sony

Τα κέρδη της Sony είχαν μεγάλη βοήθεια απ' το Χόλυγουντ, τη μουσική βιομηχανία αλλά και απ' τα ηλεκτρονικά παιχνίδια το προηγούμενο τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας το σωστό της απόφασης του διευθύνοντος συμβούλου Kazuo Hirai (φωτ.) η πολυεθνική να διαφοροποιηθεί απ' τα παραδοσιακά καταναλωτικά προϊόντα της.

Έτσι την ώρα που η Apple Inc. και η Samsung Electronics Co. δέχθηκαν διπλό χτύπημα απ' την πτώση των παγκόσμιων πωλήσεων

smartphones και την αβεβαιότητα στις αναδυόμενες αγορές, η Sony κατάφερε να εκπλήξει με τα καλύτερα των προσδοκιών αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

Συγκεκριμένα είχε στο προηγούμενο τρίμηνο αύξηση 33% των καθαρών κερδών που έφθασαν τα 120,1 δισ γιεν τη στιγμή δηλαδή που έριχνε το βάρος της στο gaming και την ψυχαγωγία, περιορίζοντας την έκθεση της στην κινητή τηλεφωνία.
Τα έσοδα ανήλθαν σε 2,58 τρισ. γιεν, ενώ οι αναλυτές περίμεναν έσοδα στα 2,52 τρισ. γιεν.

Μάλιστα η εταιρεία αποδίδει στη μεγάλη επιτυχία της τελευταίας ταινίας του James Bond “Spectre” αλλά και του άλμπουμ της Adele “25”.

Την ίδια ώρα το σκέλος gaming, το οποίο έχει καταστεί το μεγαλύτερο του ομίλου από άποψη εσόδων, πούλησε περισσότερες κονσόλες PlayStation 4 και τίτλους παιχνιδιών βοηθώντας στο να καλυφθεί η πτώση στις παραγγελίες smartphones ή στις κάμερες για smartphones που πουλά σε εταιρείες όπως η Apple και η Samsung.

Η εταιρεία διατηρεί τις προβλέψεις της για το σύνολο της οικονομικής χρονιάς περιμένοντας τα μεγαλύτερα κέρδη εδώ και 8 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα