Νύχτα αγωνίας στα Βίλια: Μάχη να μην περάσει προς το Πόρτο Γερμενό το πύρινο μέτωπο

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή στα Βίλια και συγκεκριμένα στο όρος Πατέρας, με σκοπό την αποφυγή επέκτασης του πύρινου μετώπου προς τα Βίλια, τον Άγιο Γεώργιο και το Παλαιοχώρι. Από το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι τώρα έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί μέσω του 112.

Και όλα αυτά την ώρα που υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση στο Κρύο Πηγάδι. Παράλληλα το πύρινο μέτωπο έχει περάσει το δρόμο και ήδη δημιουργήθηκε ένα νέο μέτωπο προς το Πόρτο Γερμενό. Οι εστίες εντοπίζονται κυρίως σε δύσβατα σημεία με αποτέλεσμα

να δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης. Την ίδια ώρα οι κάτοικοι των Βιλίων βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς όπως λένε φοβούνται ότι θα τους ζητηθεί να εκκενώσουν την περιοχή. 

Σημειώνεται πως εστάλη μήνυμα από το 112 για την εκκένωση του οικισμού Βενίζα νωρίς το βράδυ της Δευτέρας. Η Πολιτική Προστασία κάλεσε τους κατοίκους να φύγουν προς Μέγαρα. Νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι προς Ψάθα, ‘Αγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, Αγ. Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι, με οδηγίες στους κατοίκους να κινηθούν προς Ψάθα και Αλεποχώρι.

Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν συνολικά 240 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων (4) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 82 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Παράλληλα παρέχουν συνδρομή εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Υπενθυμίζεται πως με το τελευταίο φως της ημέρας σταμάτησαν οι ρίψεις από αέρος. Μέχρι εκείνη την ώρα επιχειρούσαν 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων 2 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.

Διαβάστε περισσότερα

Τζο Μπάιντεν: Δεν θα επαναλάβω λάθη του παρελθόντος να εμπλακούμε σε έναν πόλεμο για πάντα (upd)

Αφγανιστάν: Η «κούφια» υπόσχεση Μπάιντεν και η άκαρπη 20ετία πολέμου

Συντάξεις: Αυξήσεις και αναδρομικά σε 3 «κύματα» – Πότε η πληρωμή

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νύχτα, Βίλια, Μάχη, Πόρτο Γερμενό,nychta, vilia, machi, porto germeno